Annons

Söderhamn tog nytt SM-guld efter makalös vändning

Söderhamn vann den andra SM-finalen i bordtennis mot Eslöv med 4–3 efter en gastkramande match.
Man tog därmed sitt sjunde SM-guld.
– Det är helt sjukt, jag är fortfarande i chock, säger matchvinnaren Viktor Brodd till TT.
Bordtennis • Publicerad 3 maj 2023
Söderhamn, med Viktor Brodd, har tagit nytt SM-guld. Arkivbild.
Söderhamn, med Viktor Brodd, har tagit nytt SM-guld. Arkivbild.Foto: Per Hällström/TT

Eslöv var bara två poäng från att få till en tredje och avgörande match, men inför en entusiastisk hemmapublik i den fullsatta sporthallen tog Söderhamn sitt sjunde SM-guld.

Eslöv var vid ett par tillfällen bara två bollar från att vinna och få till en tredje och avgörande final.

Annons

Eslövs världsstjärna Truls Möregårdh spelade väldigt stelt i sin första singeln, men vässade till sitt spel i avgörande set mot Anders Eriksson.

I hans andra match lossnade det helt och han bjöd på världspingis och efter flera publikfriande delikatesser vann han i tre raka mot Viktor Brodd.

Då ledde Eslöv med 3–1. Men anförda av japanen Koji Uezu kom Söderhamn ifatt.

Anders Eriksson utjämnade till 3–3 totalt – och en avgörande dubbel väntade.

Möregårdh i par med Tom Jarvis hade därefter tre setbollar i första set mot Brodd och Uezu, som till slut kunde avgöra ett maratonset på sin fjärde setboll till 17–15.

I andra set blev det på nytt dramatiskt när Eslövsparet hämtade in 5–9 till 9–9, men framburna av hemmapubliken tog Söderhamn de två sista poängen och SM-guldet var säkrat.

– Det här är toppen, så otroligt kul. Och vilken atmosfär vi har här i hallen. Jag njuter hela tiden, säger Anders Eriksson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons