Annons

Solberg tar inte med extraspelare till Berlin

Till OS-kvalet förstärks Sverige med försvarsgiganten Max Darj.
Blågult väljer dock inte att ta med Oscar Bergendahl som extraspelare i Berlin.
Handboll • Publicerad 9 mars 2021
Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.
Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.Foto: Johan Nilsson/TT

Mittsexan Max Darj missade EM-kvalet mot Montenegro (27–24). Försvarsgeneralen blev kvar i tyska Solingen av personliga skäl, men nu ska Darj vara med på helgens OS-kval.

– Vi förväntar oss att han ansluter på onsdag kväll. Det blir bra för laget, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Annons

Oscar Bergendahl blev uttagen till mötet med Montenegro, men kommer inte att följa med som 18:e spelare till Berlin. Detta trots att han redan är inne i den coronasäkrade bubblan som landslaget nu lever i och skulle kunna vara en naturlig ersättare vid eventuella skador när Sverige ska spela tre matcher på tre dagar.

– Vi har diskuterat det lite i teamet och tänker att 17 man är förnuftigt att ha med sig. Sedan får vi väl se om det går vägen i helgen, säger Solberg.

Redan innan denna landslagssamling tvingades Lukas Sandell lämna återbud på grund av ett positivt coronatest.

Tyskland, Algeriet och Slovenien väntar i OS-kvalet och de två främsta får till slut kvittera ut en biljett till OS i Tokyo.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons