Spieth tillbaka som vinnare – efter fyra år

Han var superstjärnan som tappades spelet.
Nu är Jordan Spieth tillbaka.
27-åringen tog hem Texas Open – hans förstas seger på fyra år – och fick ett perfekt genrep inför US Masters.
Golf • Publicerad 5 april 2021
Jordan Spieth kramas om av hustrun Annie Verret efter segern i Texas Open.
Jordan Spieth kramas om av hustrun Annie Verret efter segern i Texas Open.Foto: Michael Thomas/AP/TT

– Det har varit en lång väg och många tuffa dagar. Jag har alltid haft människor som trott på mig även när jag trott mindre på mig själv. Jag känner stor tacksamhet till dem som hjälpt mig att komma tillbaka hit, sade den amerikanske golfstjärnan.

Spieth avslutade med en 66-runda på TPC San Antonio i Texas och vann två slag före landsmannen Charley Hoffman.

Det var ingen tvekan om att Spieth och hans närmaste hade sett fram emot den här stunden. Hustrun Annie Verret kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon gav honom en segerkram på 18:e hålet.

När Spieth vann British Open 2017 – hans tredje majortitel – var det få som trodde att han skulle få vänta nästa fyra år på nästa seger.

Uppvisningen i Texas visar att spelet finns kvar och gör honom till en av favoriterna i US Masters som startar på torsdag.

– Jag behöver få ihop en del bitar i mitt spel, men nu känns det ganska enkelt att köra ned huvudet och få jobbet gjort nästa vecka, sade Jordan Spieth.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.