Annons

Sportchefen: "Det jobbas varje timme"

Trojas sportchef Jerry Andersson ger besked angående det kärva läget i tabellen.
- Det jobbas varje timme, men om inte jultomten dyker upp med någon ny spelare händer ingenting under de tio närmaste dagarna, säger han.
Sport • Publicerad 17 december 2013
Foto: 

Inte nog med att Troja ligger sist i allsvenskan. Som ni kan läsa i artikeln intill saknas det även pengar i klubbkassan. Ett tapp vars orsak är färre betalande åskådare än vad klubben budgeterat för.

– Vi har för lite publik, helt enkelt. Kommer det 1 500 personer när vi har Karlskrona hemma på annandagen skulle det vara en tydlig signal. Då vill man inte vara med, säger Jerry Andersson.

Annons

Han var med på det möte mellan företrädare för klubben och supportrarna som hölls under tisdagen. Ett möte där det framkom att supportrarna vill ha en ny tränare i båset.

– Jag vill inte låta nonchalant, men det är för billigt att resonera så. Skulle jag sett att killarna inte följde och jobbade efter tränarnas instruktioner under match hade tränarfrågan varit aktualiserad nu. Men så är det inte, och i våra två senaste matcher (mot Rögle och Malmö) har vi varit nära att ta tre poäng, säger Jerry Andersson.

Hur arbetas det för att stärka spelartruppen?

– Vi har fått klara besked från styrelsen att det inte finns pengar till att köpa spelare. Det pågår dock hela tiden ett arbete med att öka intäktssidan och därmed hitta möjligheter till att få in nya spelare.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons