Stark Trojaseger mot Malmö

Troja/Ljungby har på allvar kommit in i det allsvenska matchande. Fredagskvällens möte med Malmö i Sunnerbohov innebar tre nya poäng via 4-2 (2-1, 1-0, 1-1).
Sport • Publicerad 8 oktober 2011

Första perioden

Troja fick en riktig pangstart. Redan efter 1.28 kunde Robin Dahlström pricka in ledningsmålet på lagets andra skott, och halvminuten senare åkte Mattias Nilsson igenom och gjorde 2-0.

Hemmalaget anförde matchen under den första perioden, även om Malmö skapade ett par anfall med riktigt högt passningstempo. Vid ett av dessa tillfällena (5.33) reducerade Miroslav Lazo på en retur.

Andra perioden

I mellanakten bjöd Troja in Malmö till tre numerära överlägen, där gästerna agerade förvånansvärt tamt. Istället var Carl Gustafsson sånär att kontra in ett mål i slutet av ett powerplay.

Hemmalagets enda numerära överläge renderade däremot i periodens enda mål. Klockan hade tickat fram till 16.09 då Jesper Williamsson hittar en lucka hos Malmömålvakten Hannu Toivonen och dunkar in 3-1.

Tredje perioden

Slutperioden innehöll inget spel med raka linjer, det var snarare två lag som gjorde allt för att gnugga sönder varandra. De 1506 på läktarna vaknade till riktigt ordentligt, för att hjälpa fram sitt kämpande hemmalag.

Nu är det istället Malmös tur att utnyttja powerplay. Med David Åslin på botbänken kan Linus Klasen efter 11.58 trycka in reduceringen till 3-2. Ett mål som gav Malmö ordentlig tändvätska till en slutforcering.

Mitt i anstormningen fångar Mikael Ahlén upp en puck på egen blålinje, som levereras fram till Robin Dahlström som i sin tur kontrar in slutresultatet 4-2.

Även om Troja avslutar matchen i numerärt underläge från 19.09, samtidigt som Malmö tar timeout och plockar ut målvakten, lyckas Ljungbylaget rida ut stormen fram till tre nya allsvenska poäng.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.