Växjö DFF vann – men avancemanget får vänta

Sport Artikeln publicerades
Växjö DFF prickar stolpen under en första halvlek med stor dominans men inga mål. Målen kom i stället i andra halvlek.
Foto:Lars-Göran Rydqvist
Växjö DFF prickar stolpen under en första halvlek med stor dominans men inga mål. Målen kom i stället i andra halvlek.

Det blev visserligen seger med 2–0 för Växjö DFF hemma mot Sundsvall i Elitettan.

Men avancemanget till Damallsvenskan får vänta i minst en vecka till.

Detta eftersom AIK, som behövde tappa poäng för att Växjö skulle bli klart, krossade Östersund med 4–0 på hemmaplan.

Klockan 12.00 denna superlördag startade Växjö DFF–Sundsvall och hemmalaget inledde precis som man brukar. Det var full fart framåt från första avspark och därpå följe ett 45 minuter långt spel mot ett mål. Anfallslustan utmynnade i ett tiotal chanser men inte i ett enda mål, trots fem avslut i bra lägen från Anna Anvegård och ett stolpskott av Frida Boriero. Sundsvall hade en möjlighet att näta men det kan mer beskrivas som ett självmålsförsök än en skapad chans.

Efter alla stekheta målchanser under den första halvleken kom ledningsmålet på straff tidigt i andra halvlek efter att Sofia Johansson fått bollen av Frida Boriero och sedan fällts i straffområdet.

Fram klev som vanligt Anna Anvegård och gjorde inget misstag. Det var 1–0, synnerligen logiskt och den andra halvleken var till stora delar en spegelbild av den första, med ett kompakt Växjötryck mot Morgan Sterns i Sundsvallsmålet.

Det var aldrig riktigt spännande och den lilla spänning som fanns dog definitivt i den 89:e minuten då det vara dags för Anvegård igen. Hon fick bollen i öppet läge och gjorde sedan inget misstag.

2–0.

Små siffror sett till hur mycket klara chanser som skapades, men likväl en bergsäker seger.