Stephanie slog till med hemmaseger

Hon är framgångsrik i tennis.
Och diplomboxning.
I helgen slog tolvåriga Stephanie Thour till med en seger på hemmaplan.
Sport • Publicerad 6 februari 2011
Foto: Per-Erik Sandebäck
Foto: Per-Erik Sandebäck
Stephanie Thour besegrade två år äldre Milica Avramovic i Strandbjörkshallen i lördags. "Steffi" utsågs även till tävlingens bästa tjej.
Stephanie Thour besegrade två år äldre Milica Avramovic i Strandbjörkshallen i lördags. "Steffi" utsågs även till tävlingens bästa tjej.Foto: Per-Erik Sandebäck

Småland/Hallands Fighter Cup är en serie för diplomboxare.

En gång om året är det tävlingar i Strandbjörkshallen.

BK Värend står som arrangör och har den här lördagen tre boxare med. Det skulle egentligen ha varit fem, men två kunde inte delta på grund av sjukdom.

Stephanie Thour från Växjö är en av de som tävlade.

Med domarpoängen 27,5 mot 21 blir det seger mot Milica Avramovic, Halmstad, i 48-kilosklassen.

Detta trots att Stephanie är två år yngre än motståndaren. Och väger några kilo färre...

– Det var lite smånervöst innan och i början kändes det jämnt. Sedan i andra fick jag ett övertag och i tredje boxades jag riktigt bra då jag slog serier och sedan backade, säger hon.

Stephanie Thour vann SM i diplomboxning 2009, kom tvåa förra året och tillhör en av de bästa i sin normala klass F 42 kilo.

Men hon är även en duktig tennisspelare i Växjö TS.

– Hon är jättebra där också. Vi konkurrerar om henne..., säger Tore Svensson, tränare i BK Värend och ordförande i Småland/Hallands boxningsförbund.

Stephanie Thour blev inte den enda från BK Värend som stod som vinnare i helgen. Även de andra två från klubben som deltog tog övertygande segrar.

Billy Liljeqvist besegrade Heff Rashid, Halmstad i 39-kilosklassen med poängen 25,5 mot 21 och Simon Honer vann mot Filip Härsedal, Ljungby, i 45-kilosklassen. Segerpoängen där blev 25–23.

– Alla tre boxades mycket bra och Billy och Simon gick upp i samma stil som "Steffi". De var nästan lite överlägsna, säger Tore Svensson.

Stephanie Thour utsågs dessutom till tävlingens bästa tjej. Adam Alexiusson, Värnamo BK, i 33-kilosklassen, vann priset för bästa kille.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.