Stjärnan förlänger med Växjö DFF

växjö Artikeln publicerades
Anna Anvegård fortsätter i Växjö DFF:s svarta dress i minst en säsong till. I dagarna har hon förlängt (1+1 år) med elitettanklubben.
Foto:Lena Gunnarsson
Anna Anvegård fortsätter i Växjö DFF:s svarta dress i minst en säsong till. I dagarna har hon förlängt (1+1 år) med elitettanklubben.

Elitettans skyttedrottning Anna Anvegård nobbar anbud från både allsvenska och utländska klubbar. Istället förlänger hon med Växjö DFF.

– Det är klart att jag funderat fram och tillbaka, men ärligt talat har det hela tiden lutat åt en fortsättning i Växjö, avslöjar Anna.

I Anvegårds gamla kontrakt, som gällde till och med säsongen 2017, fanns en klausul som gav henne möjlighet att före ett visst datum nu i december bryta det för en allsvensk klubb.

Den klausulen har Anna alltså valt att inte utnyttja. Istället har hon skrivit på ett nytt kontrakt på ett plus ett år med Växjö DFF.

– Skönt att det är påskrivet och klart. En lättnad efter allt grunnande på sistone, säger Anna.

Varför väljer du bort allsvenskan för elitettan och Växjö DFF?

– Jag trivs väldigt bra i Växjö DFF. Jag har utvecklats bra under 2016 och det finns inget som tyder på att den utvecklingen ska stanna upp under 2017. Dessutom vet jag vad klubben vill.

Du menar att klubben gärna vill vara i allsvenskan 2018?

– Ja, det är åtminstone målsättningen. Sedan ska man veta att andra året i en högre serie alltid är tufft. Därför måste vi vara ödmjuka och jobba ännu hårdare framöver, svarar Anna.

– Men jag tycker att nyförvärven klubben fått in ser riktigt bra ut.

Anfallaren Anna Anvegård från Bredaryd gjorde hela 30 seriemål gångna säsongen och vann elitettans skytteliga överlägset - nio mål före lagkompisen Ritah Kivumbi, som kom delad tvåa i skytteligan med Limhamn/Bunkeflos Michaela Johnsson.

Nyligen fick Anvegård massor av speltid under U20-VM i Papua Nya Guinea.

– Att jag fick spela mer än väntat på VM visar att en spelare kan hävda sig i landslaget utan att spela i allsvenskan. Det känns bra, säger Anna, som i övrigt beskriver VM-äventyret så här:

– Häftigt men annorlunda. Av säkerhetsskäl fick vi inte lämna hotellområdet, men det var trots det en upplevelse som verkligen gav perspektiv.

Anna kommer att bo kvar hemma i Bredaryd även framöver. Hon jobbar som lärarvikarie på en låg- och mellanstadieskola i Värnamo för att dryga ut kassan.

Inte ens en landslagsmeriterad målmaskin kan nämligen räkna med någon större ekonomisk ersättning från sin fotbollsförening.

Istället handlar det om att trivas med fotbollslivet. Och det gör Anna Anvegård i Växjö DFF.

– Givetvis känns det jättebra att Anna fortsätter i Växjö DFF. Hennes utveckling har varit väldigt stark. 2015 startade Anna bara åtta-nio matcher som forward medan hon var bofast på topp i startelvan gångna säsongen, kommenterar Växjö DFF:s tränare Pierre Persson.