unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Stjärnmålvakten återvänder till Luleå

Topplaget Luleå spetsar truppen ytterligare. Målvakten Joel Lassinantti, 28, återvänder till SHL-klubben efter en kort sejour i KHL.
Joel Lassinantti under sin förra sejour i Luleå. Arkivbild.
Joel Lassinantti under sin förra sejour i Luleå. Arkivbild.
Foto: Robert Nyholm/TT

Det blev ingen succé i KHL för Joel Lassinantti. 28-åringen – som var enormt uppskattad i Luleå – gjorde endast 15 matcher för HK Sotji innan han lämnade. Nu blir han Luleå trogen en lång tid framöver. Lassinantti, som är född och uppvuxen i Luleå, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2024/2025.

– Det känns tryggt att veta vad man ska göra. Luleå är en stabil klubb som siktar högt och jag vill vara en del av det också, säger han i en videointervju på klubbens hemsida.

Klubben har David Rautio och supertalangen Jesper Wallstedt på målvaktspositionen sedan tidigare.

"Utifrån att vi redan har ett starkt målvaktspar har vi inte haft några planer på att värva någon målvakt till Luleå Hockey. Men när det stod klart att Joel Lassinantti kunde tänka sig att återvända till Norrbotten och framför allt att han var intresserad av att skriva på ett längre avtal så hamnade saker i ett annat ljus", säger Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida.

Lassinantti ansluter till klubben i slutet av januari.