Annons

Stjärnspäckat HV71 fortsätter att förlora

HV71 fortsätter att förlora i SHL-inledningen, denna gång borta mot Örebro.
Slutresultatet skrevs till 5–4.
Ishockey • Publicerad 24 september 2020
Örebro vann mot ett stjärnspäckat HV71 i sin SHL-premiär.
Örebro vann mot ett stjärnspäckat HV71 i sin SHL-premiär.Foto: Kicki Nilsson/TT

Det var ett stjärnfyllt HV71 som besökte Örebro efter förlust i premiären mot Frölunda med 0–3.

Planen var att studsa tillbaka – men istället åkte man på en ny förlust.

Annons

– Vi hade många powerplays i matchen. Vi har ett bra lag rakt igenom, och det gäller att släppa in lite färre mål, säger matchens poängkung Joonas Rask i Örebro, som gjorde ett mål och tre assist.

"Redo för premiären"

Hemmalaget inledde målskyttet genom Gustav Backström i mitten av den första perioden.

– Vi har ju inte spelat match på ett tag, men vi visade att vi är redo för premiären, sade målskytten till C More efter den första perioden.

HV71 har rankats som ett topplag av flera experter, men har inte fått en önskvärd start på SHL-säsongen.

Effektiva

Örebro avslutade perioden med ledning 2–1, men HV71 kvitterade tidigt i andra perioden genom Christian Sandberg. Bortalaget kunde sedan kliva av isen med en 4–3-ledning.

– Vi spelar enkelt och har bra fart. Sen är vi också effektiva när vi får chansen, sade Sandberg efter period två.

Smålänningarna hade hela matchen problem med utvisningar, och när Örebro fick chansen i spel fem mot tre kunde Joonas Rask kvittera för hemmalaget.

Örebro fick spela i numerärt överläge i totalt åtta minuter av den tredje perioden – och till slut gjorde kroaten Borna Rendulic 5–4 för Örebro – sitt andra mål för kvällen. 5–4 blev också slutresultatet, och HV71:s tränare Niklas Rahm var inte nöjd med domarinsatsen efter matchen.

– Jag tycker inte vi får chansen att spela ikväll. Vi hade 24 och de hade två utvisningsminuter. Det är svårt att bortse från det, sen tycker jag att killarna gör en krigarinsats, säger Rahm.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons