Handboll • Publicerad 3 december 2020
Handbolls-EM i Danmark är nu igång. Ryssland slog Spanien i Sveriges grupp.
Handbolls-EM i Danmark är nu igång. Ryssland slog Spanien i Sveriges grupp.Foto: Henning Bagger/Ritzau/TT

Ryssland saknar flera stjärnor. Men när VM-trean mötte VM-tvåan Spanien visade Ryssland varför man ändå räknas som en av handbolls-EM:s största favoriter.

Det blev seger med 31–22 i den första matchen i Sveriges grupp, som spelas i danska Herning.

Men det var Spanien som började bäst, ledde med 7–4 efter åtta minuter sedan Ryssland stod på hälarna i försvaret. Men ryskorna jobbade sig in i matchen och ledde med 13–11 i halvtid. Och efter tio minuter i andra halvlek var ledningen fem mål.