Annons

Sudden-förlust mot Skellefteå - den sved för Växjö Lakers

18 sekunder var kvar av förlängningen när Skellefteå satte in nådastöten mot Växjö Lakers. 1-2-förlusten sved i hemmalagets omklädningsrum efter matchen.
Sport • Publicerad 31 oktober 2012
Avgörandet. Joakim Lindström har gjort sitt andra mål för kvällen och skjutit 2-1 till Skellefteå i förlängningen. Växjö Lakers spelare deppar. Foto: URBAN NILSSON
Avgörandet. Joakim Lindström har gjort sitt andra mål för kvällen och skjutit 2-1 till Skellefteå i förlängningen. Växjö Lakers spelare deppar. Foto: URBAN NILSSONFoto: 
Foto: 

Hur psykologiskt knäckande var ännu en hedersam förlust för ett bottenkrigande Lakers?

– Det här var en match som hade samma trend som de tidigare under säsongen. Vi mötte ett bra lag, men jag tycker att vi spelare blivit mer aggressiva sedan Sam Hallam tog över som tränare, säger Lakers back Kristofer Berglund.

Annons

Johan Andersson, som hörde hemma i Lakers bästa kedjeformation tillsammans med Erik Josefsson och Johan Markusson, var inne på samma tankegångar. Målskyttet är lagets stora problem och det håller inte att snitta ett mål per match om laget ska klättra i tabellen.

– Hela säsongen har vi haft svårt att göra mål och skapa de farliga målchanserna. Det sista lilla saknas. Det sägs att tur förtjänar man, men jag tycker vi närmar oss den snart, förklarar en nedstämd Johan Andersson.

Växjö Lakers klarade en pinne sedan backen Jeremias Augustins isare resulterat i kvitteringen efter 4.09 i andra perioden.

Sam Hallam har sedan han tog över som huvudtränare efter Janne Karlsson haft ett hyggligt facit.

Två segrar och bra spelmässiga insatser mot Linköping och Skellefteå har det blivit på de fyra matcherna som ansvarig i båset.

– Sex poäng av tolv är ett facit som vi inte är helt nöjda över. Vi letar efter flytet och det är tålamodsprövande, säger Sam Hallam.

Hur ska ni hitta in i vinnarstråket?

– Alla ska ge varandra bra vibbar. Vi ska pumpa på, svarar Sam.

Både han och Skellefteå-kollegan Anders Forsberg talade om en jämn match.

Anders Forsberg gick längst i sin bedömning:

Annons

– Matchen var riktigt bra och jämn. Den hade slutspelskaraktär och vi hade förväntat oss en svår match här i Växjö. Därför är jag jätteglad över två poäng.

Sam Hallam var inte lika uppåt.

– Det var en jämn match som kunde gått hur som hlest. Jag är nöjd med en poäng med tanke på att vi åkte på ett boxplay med 1.42 kvar (Miika Männikkö satt utvisad).

– Vi möter bra lag i varje omgång. Nu ville vi få igång vårt eget spel mer än att fokusera på Skellefteå, fortsätter han.

Innan presskonferensen var över fick Sam Hallam frågor kring att splittra på Tomi Kallio och Robert Rosén i olika kedjor. Båda letar efter poängen och det omtalade flytet.

– De kommer att fortsätta tillsammans. Bitvis fungerade de bra ihop.

Anders Forsberg lyssnade på resonemanget och flikade in:

– Är ni inte nöjda med dem i Växjö kanske vi kan få hyra Kallio och Rosén ett tag...

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons