Annons

Skallade spelare – döms till fängelse

Den supporter som misstänktes ha skallat Sheffield United-spelaren Billy Sharp efter tisdagens playoff-match i kvalet till Premier League har erkänt – och döms till fängelse i 24 veckor.
Fotboll • Publicerad 19 maj 2022
Sheffield Uniteds Billy Sharp, till höger, skallades efter matchen mot Nottingham Forest. Arkivbild.
Sheffield Uniteds Billy Sharp, till höger, skallades efter matchen mot Nottingham Forest. Arkivbild.Foto: Lindsey Parnaby/AP/TT

30-åringen, som är säsongskortsinnehavare i motståndarlaget Nottingham Forest, var med och stormade planen efter att Nottingham Forest vunnit dubbelmötet på straffar. Väl på planen skallade han Sharp så att Sheffield United-spelaren föll omkull och behövde sys i läppen.

Mannen erkände i rätten att det var han som skallat Sharp i det som åklagaren kallade "en avsiktlig och meningslös våldshandling". Han döms nu till 24 veckors fängelse, och enligt BBC ska han även betala omkring motsvarande 6 200 kronor i ersättning till Sharp.

Annons

Nottingham Forest har efter händelsen sagt att personen som döms kommer att stängas av från lagets matcher på livstid.

Billy Sharp spelade tidigare i karriären för Nottingham och skriver på Twitter att "en idiot förstörde en otrolig fotbollskväll" men tillägger att han inte hyser något agg mot övriga Nottingham-supportrar.

Nottingham möter Huddersfield i playoff-final till Premier League den 29 maj.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons