Annons

Facebookuppdatering orsakade ny supporterkonflikt i Troja

Precis när den infekterade konflikten mellan Troja och dess supportrar såg ut att vara över kastades nytt bränsle på den slocknande elden. Detta i form av en skärmdump av en Facebookuppdatering från Trojas säkerhetsansvarige Patrik Svensson.
Ljungby • Publicerad 6 oktober 2017

I Facebookinlägget, som publicerades efter mötet mellan Troja och supportrarna tidigt på fredagens morgon, skrevs bland annat att ett antal supportrar ska ”hårdgranskas” att ”det är XX som styr alla med järnhand och XX är hans bitch” och att ”nu kapar vi uppifrån och ner”.

Enligt en Trojasupporter Smålandsposten varit i kontakt med har en skärmdump av inlägget cirkulerat flitigt bland Trojaanhängarna.

Annons

– Det är upprorsstämning, säger supportern.

Enligt säkerhetsansvarige Patrik Svensson har han inte skrivit ett enda ord utan blivit utsatt för en kapning.

– Jag vet inte om jag blivit hackad eller någon gjort något i något program. Det enda jag vet är att jag inte skrivit det. Jag har både familj och barn och är inte så intresserad av att bli uthängd.

Fanns uppdateringen på din Facebook när du loggade in?

– Nej. Och jag förstår inte varför inte någon kontaktat mig under dagen om det legat på Facebook i flera timmar. Då borde ju någon från Troja kontaktat mig direkt och undrat ”Vad fan är det här?”. Istället får jag reda på det sent i form av en skärmdump av vice ordföranden Andreas Nordh. Det är beklagligt och tråkigt och jag kan inte gärna be om ursäkt för någonting jag inte gjort. För mig är det klart att det här påverkar mig negativt och mina barn ännu mer negativt.

Om någon velat dig illa, hade det varit lätt att knäcka ditt lösenord?

– Ja, det hade det och jag får väl erkänna att jag hanterat mitt lösenord klantigt. Det bestod av mina barns förnamn. Men det är givetvis ändrat nu.

Har du gjort någon anmälan?

– Nej, och det tänker jag inte göra heller. Jag finner ingen mening i det. Det räcker med alla skriverier som varit.

Om vi återgår till själva mötet verkar det ha genomförts i en positiv anda. Fredspipan verkar ha plockats fram.

Annons

– Konflikten är löst kan man säga. Vi hade ett bra och konstruktiv möte där vi la alla korten på bordet. Det viktigaste är att vi tog varandra i hand och att vi blickar framåt, säger Trojas ordförande Pelle Wass.

Under torsdagen träffades klubben och supportrarna för att försöka lösa den konflikt som funnits under inledningen av säsongen, som lett till att supportrarna bojkottat hemmamatcherna.

Bakgrunden till bråket är att supporterfalangen Ultras Ljungbys medlemmar portades till mötet med BIK Karlskoga. Pelle Wass förklarade i en tv-intervju i samband med matchen sitt beslut om att porta fansen med att dessa hade emblem som anspelade på fascism.

Här är symbolen som förekom på tröjorna hos Ultras Ljungby.
Här är symbolen som förekom på tröjorna hos Ultras Ljungby.

Nu ska alltså alla parter vara överens och Troja hoppas att supportrarna ska dyka upp på matcherna igen.

– Överenskommelsen är att vårt beslut att man inte får uppträda med de här emblemen står kvar och det accepterar och förstår supportrarna. De får ha annat på sig helt enkelt. Men de vill gå på matcherna och ska börja göra det nu.

Hur känns det att situationen är löst?

– Det är jättebra för alla parter. Vi har spelat tre hemmamatcher och det är lite för tyst på läktaren. Det är alltid trevligt med stämning. Jag vet att många av de här fansen åker upp till Örnsköldsvik under lördagen för att heja fram laget mot Modo. Det är starkt.

Som Smålandsposten tidigare rapporterat har Ultras Ljungby beslutat att sluta använda den svarta tröjan med den omdiskuterade symbolen.

Pontus StenerosSkicka e-post
Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons