Svart månad för Alstermo

En redan mörk januari blev svart i går.
Tre Rimbo-bröder släckte lyset i Amokabelhallen.
– Vi måste få tillbaka glädjen, säger Daniel Steen.
Sport • Publicerad 28 januari 2013
Alstermos spelmotor Daniel Steen. Arkivfoto
Alstermos spelmotor Daniel Steen. ArkivfotoFoto: 

Svart på vitt: Alstermo är ett dåligt handbollslag i januari. Inte nog med att gårdagens förlust, 26–30, var den femte raka i allsvenskan – Alstermo har bara vunnit en (!) gång under årets första månad på tre säsonger.

– Oj, jag visste inte att det var sådana siffror och jag har ingen aning om varför det är så men vi är lite för dåliga just nu, säger spelmotorn Daniel Steen.

Förlusten var odiskutabel. Tabellfyran Rimbo var bättre i det mesta och var uppe i ledning med hela tolv bollar efter paus. Gästerna stressade hemma­laget, snodde bollar, visade större spelsinne, kontrade snabbt och bra och hade tre finurliga bröder Tollbring som gjorde skill­naden: Jeff, 26, Ken, 24, och Jerry, 17.

Lillebror Tollbring punktade dessutom bort Steen i stora delar av matchen.

– Det är rätt mycket sådant nu, det börjar bli tråkigt och suga lite på lusten men det gäller att hitta motivation. Jag vill ju vara med och hjälpa till, säger Alstermos mittnia som gjorde fyra mål.

Vad krävs för att bryta den negativa trenden?

– Vi måste få tillbaka glädjen. Ett sätt kan vara att hitta på något roligt ihop utanför planen men det måste även givetvis ske något på planen.

Tränaren Peter Hedin:

– Det är klart att vi märker att vi inte mår bra mentalt och det syns rätt väl. Vi har för många människor borta i veckorna, så det finns logiska förklaringar till att vi inte är bättre just nu resultatmässigt. Men spela bättre­ handboll – det måste vi göra. Vi har många jobbiga matcher framöver.

Alstermo är nu tia i tabellen, en poäng före Hallby under kvalstrecket. Nästa helg möts de båda lagen i Jönköping.

Målskyttar, Alstermo: Philip Kjellander 6, Johan Svensson 5, Daniel Steen 4, Anton Karlsson 4, Damir Futic 3, Robin Lundholm 2, Johan Brun, Christoffer Arpfjord.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.