Annons

Svemo stoppar ryska och belarusiska förare

Svemo stoppar ryska och belarusiska motorcykelförare och funktionärer från att delta i all form av träning och tävling i Sverige, till exempel elitserien i speedway.
Mc-sport • Publicerad 8 mars 2022
Inga ryska eller belarusiska förare får köra i elitserien i speedway framöver. Arkivbild.
Inga ryska eller belarusiska förare får köra i elitserien i speedway framöver. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Svemo, Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, tog beslutet på ett styrelsemöte på måndagen.

"Svemos styrelse uttrycker samtidigt sin stora empati för Ukraina och dess befolkning som blivit invaderade av Ryssland, med stöd av Belarus, och nu får utstå det lidande som ett omfattande krig medför", skriver förbundet på sin webbplats.

Annons

Svemos besked följer Internationella motorcykelförbundet FIM:s linje och överraskar inte Mikael Holmstrand, ordförande för ESS, organisationen runt herrarnas elitserie i speedway.

”Det är ett väntat och självklart beslut i den situation som råder. Vi har haft samsyn med förbundet och en bra dialog i frågan. Ingen markering är för liten för att avstå ifrån när det gäller den extrema situation som Rysslands aggressivitet innebär för Ukraina och sin omgivning”, säger han till elitseriens webbplats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons