Annons

Sven Johannesson valdes till ordförande på välbesökt möte

Inte en stol fanns att uppbringa i konferensrummet i Växjö Tipshall när Östers IF höll sitt årsmöte på måndagskvällen. Sven Johannesson valdes då att efterträda Claes Lövgren som tackat för sig.
Sport • Publicerad 28 februari 2012
Sven Johannesson, nyvald ordförande, talar till sina Östermedlemmar. Närmast kanslichefen Mats Olsson.Foto: Jonas Andersson

-Ett hedrande och spännande uppdrag, säger Sven Johannesson.

Hans föregångare Claes Lövgren lanserade under årsmötet, i vanlig ordning med Åke Eriksson med klubban, en nyhet när det gäller organisationen.

Annons

Herrsektionen och damsektionen upplöses för att gå upp i huvudstyrelsen.

-Det gör att vår klubbchef (Peo Jönsson) blir ytterst ansvarig och tilllika vd för arenabolaget. Vår sportchef (Peter Kuno Johansson) får samma roll för fotbollsbiten. Jag vet också att vi har kompetent ledning för damlaget, förklarar Claes Lövgren.

Som i alla elitklubbar var ekonomin i fokus.

Öster gör ett minus på 1,4 miljoner kronor och dras med en gammal checkkredit på två miljoner.

För sporten och kansliet budgeteras samma summa, 21 miljoner, som ifjol och lönekostnaden är på 15 miljoner.

På frågan om spelartruppens del i den svarade Sven Johannesson:

-Mellan tumme och pekfinger är spelartruppen halva summan.

En spelare som försvann är Emil Krafth. Han fick ett genombrott på planen 2011, men hans genombrott i Östers räkenskaper får vi se först 2012.

En annan intressant fråga var hur mycket publik styrelsen budgeterat med. Här tror de ledande på en ökning.

På gamla arenan räknar man med ett snitt på 3 000 och under de fem slutmatcherna på nya arenan räknar man med ett snitt på 6 000.

Annons

Förutom på ordförandeposten blev det nyval i styrelsen av Jonas Karlsson, två år, och Mats Fransson, ett år. Henrik Stridh omvaldes på två år och Johan Kåberg kvarstår.

Hedrade ur Stig Svenssons minnesfond blev Jacob Gustafson, Anna Hjälmkvist och ledaren Henric Cajnerud.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons