Annons

Ståhl: "Betyder väldigt mycket för framtiden"

OS-guldmedaljören Daniel Ståhl blev av med sitt sponsorkontrakt med Nike inför säsongen.
Nu är diskusstjärnan tillsammans med bland annat Armand Duplantis en del av en ny sponsorsatsning – i Finland.
Friidrott • Publicerad 16 augusti 2021
Armand Duplantis och Daniel Ståhl på en pressträff inför en tävling i Karlstad tidigare i sommar. Arkivbild.
Armand Duplantis och Daniel Ståhl på en pressträff inför en tävling i Karlstad tidigare i sommar. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Tillsammans med stavstjärnan Armand Duplantis och finländska trestegshopparna Kristiina Mäkelä och Senni Salminen ingår han i Team CapitalBox som är det finländska friidrottsförbundet nya huvudsamarbetspartner.

Avtalet är på fyra år – över OS i Paris 2024 – och för Ståhl är det en välkommen hjälp i den fortsatta satsningen.

Annons

– Det är en trygghet och man kan fortsätta sikta på att kasta längre, säger den svenske diskuskastaren till TT.

Ståhls mamma är från Finland och han pratar flytande finska.

– Daniel är oerhört populär i Finland. Varje gång han tävlar här har han publiken med sig. Och alla vet vem han är i Sverige, säger Jari Töykkä, vd för det finländska friidrottsförbundets marknadsföringsbolag som ligger bakom avtalet, till Aftonbladet.

Avtalet presenterades på en presskonferens i Helsingfors på måndagen.

Förhoppningen är också att det ska lösa sig med Nike. Enligt Aftonbladet pågår förhandlingar med skojättens lokala Nordenkontor.

– Jag har mycket att göra med att försöka kasta långt. Jag gör bara mitt bästa så förhoppningsvis kommer det lösa sig med Nike igen. Det är ett bra företag, säger Ståhl till TT.

Ståhl har haft fullt upp sedan återkomsten från Tokyo. Det har varit intervjuer varje dag och han börjat komma igång med träningen. Härnäst väntar SM i Borås i slutet av augusti för OS-guldmedaljören.

– Det är bara att njuta av stunden och sedan prestera på resten av tävlingarna. Man får sätta upp nya mål för hösten och bara köra vidare, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons