Annons

Svenska ryttarna som hoppar i hästshowen

OS-guldmedaljörerna Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann var redan klara för de internationella hoppningarna i Friends arena.
De får tuff svensk konkurrens.
Ridsport • Publicerad 2 november 2021
Angelica Augustsson Zanotelli är en av nio svenska ryttare som hoppar i Friends arena i slutet av november. Arkivbild.
Angelica Augustsson Zanotelli är en av nio svenska ryttare som hoppar i Friends arena i slutet av november. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona har tagit ut övriga svenska ryttare. Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Angelica Augustsson Zanotelli, Evelina Tovek och Angelie von Essen får chansen i showen kring första advent.

Bengtsson var reserv i OS-laget, Jens Fredricson kom nyligen trea i världscupen i Oslo och Angelie von Essen red dubbla felfria rundor när det svenska laget blev tvåa i nationshoppningen i Aachen.

Annons

Evelina Tovek har varit framgångsrik i Global Champions League medan Augustsson Zanotelli ingick i det svenska EM-laget som kom fyra i Riesenbeck.

"Det känns väldigt roligt att komma till Friends arena med en så formstark trupp. Vi har haft otroliga framgångar under året och nu får vi äntligen komma och visa upp oss inför den svenska publiken", säger Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Det internationella motståndet är ovanligt starkt. Tre ryttare sticker ut. Britterna Ben Maher och Scott Brash samt brasilianaren Marlon Modolo Zanotelli är alla bland topp tio på på världsrankningen.

I den gruppen ingår även Fredricson och von Eckermann.

18 hoppryttare startar i de fyrstjärniga tävlingarna. Sex internationella hoppklasser väntar under fyra dagar, den 25–28 november.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons