Annons

Skidstjärnorna tillbaka i landslaget: Jättekul

Utbrytarna är tillbaka. Efter en säsong med egna träningsupplägg gör Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn comeback i längdlandslaget.
Skidor • Publicerad 11 maj 2023
Maja Dahlqvist och Frida Karlsson är tillbaka i skidlandslaget. Det innebär att de kommer att försäsongsträna med bland andra Ebba Andersson (till höger). Arkivbild.
Maja Dahlqvist och Frida Karlsson är tillbaka i skidlandslaget. Det innebär att de kommer att försäsongsträna med bland andra Ebba Andersson (till höger). Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Den blågula landslagstruppen presenterades på en pressträff i dag och precis som förhandsryktena har indikerat är en stjärntrio tillbaka i gänget.

– Det känns jättekul, säger Maja Dahlqvist i Aftonbladets sändning från pressträffen.

Annons

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn lämnade gemenskapen inför förra säsongen, efter att bland annat haft synpunkter på flexibiliteten kring deltagande på olika försäsongsläger.

Nu känner de att de får vara med och tycka till på ett annat sätt.

– Att göra något som man själv har fått vara med och bestämma känns mycket bättre än att bli inkastad i något, säger Dahlqvist.

Linn Svahn:

– Det (viktiga) var att få en bra sorts upplägg och att vi kunde vara delaktiga i vad vi ska göra framöver.

Tidernas bästa landslag

Landslagschefen Anders Byström har tidigare hintat om att man ska öppna upp för att kunna anpassa sig mer. Efter trions återkomst säger han nu:

– Jätteroligt såklart, vi har haft en bra dialog hela vägen. Vi får ju åtta fantastiskt bra skidåkare som ska jobba tillsammans, jag tror aldrig att vi har sett ett bättre landslag på damsidan i Sverige.

Fjolårssäsongen var en framgångssaga för landslaget med rekordmånga pallplatser och VM-medaljer. Nu kommer Karlsson, Dahlqvist och Svahn i landslagstruppen få sällskap av Ebba Andersson, Emma Ribom, Johanna Hagström, Jonna Sundling och Moa Ilar.

– Vi vill ha världens bästa landslag och det får vi med de här tre tjejerna, säger Byström till Aftonbladet.

Svensson petas

I herrlandslaget är Johan Häggström tillbaka efter att ha varit petad i fjol. Edvin Anger, som slog igenom förra säsongen, är också med för första gången.

Annons

Samtidigt petas Oskar Svensson.

– Tyvärr räcker inte resultaten till för att ta en plats i A-truppen, säger Byström.

Fakta: Längdskidlandslaget 2023/24

Damer: Ebba Andersson, Piteå, Emma Ribom, do, Frida Karlsson, Sollefteå, Johanna Hagström, Ulricehamn, Jonna Sundling, Piteå, Linn Svahn, Östersund, Maja Dahlqvist, Falun Borlänge, och Moa Ilar, do.

Herrar: Anton Persson, Falun Borlänge, Calle Halfvarsson, Sågmyra, Edvin Anger, Åsarna, Jens Burman, do, Johan Häggström, Piteå, Marcus Grate, Umeå, och William Poromaa, Åsarna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons