Svenskan blixtinkallad till titelmatch

Med bara några dagars varsel har boxaren Maria Lindberg fått en titelmatch.
Den 44-åriga svenskan ska på lördag möta brittiskan Savannah Marshall i London om WBO-titeln i mellanvikt.
Boxning • Publicerad 9 april 2021
Maria Lindberg. Arkivbild.
Maria Lindberg. Arkivbild.Foto: Libor Zavoral/AP/TT

– Jag har alltid tackat nej tidigare när jag har fått så här sena erbjudanden, men jag har någon gång ångrat det. De kom med ett erbjudande jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. Ibland måste man bara vara modig. Nu bara kör vi, jag har inget att förlora, säger hon till SVT.

Skälet till det sena erbjudandet är att Marshalls motståndare Femke Hermans, Belgien, tvingades ställa in då en i teamet testat positivt för covid-19.

Lindberg har inte gått någon match på 1,5 år och har bara tränat på halvfart.

– Jag kan inte göra något åt min form nu. Det är bara att gilla läget och ta det för vad det är. Jag har inte hunnit tänka. I normala fall är jag alltid i toppform och har förberett mig perfekt inför alla matcher. Den här gången måste jag boxas annorlunda och spara på krafterna. Jag får förlita mig på min rutin och boxas smart, säger Lindberg.

Lindberg blev världsmästare i lätt mellanvikt 2009 (WIBF).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.