GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svensksuccé på Stadion – vann laghoppningen

Hovar slog i fibersanden och ljudet studsade mellan de gamla stenväggarna i OS-borgen.
Annars var det knäpptyst när Peder Fredricson lyfte All In mot det färgglada planket, det sista hindret.
Sedan kom vrålet och ännu en svensk ryttarsuccé.
Fredricson och Malin Baryard Johnsson höll undan och vann laghoppningen Global Champions League.
Ridsport • Publicerad 18 juni 2022
Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson, som tävlar för Stockholm Hearts, vann lagtävlingen i Global Champions League.
Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson, som tävlar för Stockholm Hearts, vann lagtävlingen i Global Champions League.Foto: Jessica Gow/TT

Det må vara en konstruerad tävling, en ridsportens klubblagstävling utan traditioner men med stora prispengar och där mindre begåvade ryttare med gott om stålar kan köpa sig en plats.

När allt kommer omkring ska det hur som helst ridas om placeringarna. Då blir det emellanåt även bra sport.

Ville verkligen vinna

Ur svensk synvinkel blir det inte mycket bättre när ridsportens två största affischnamn ingår i samma lag – Stockholm Hearts – och vinner inför en entusiastisk publik på hemmaplan.

– Fantastiskt roligt, det var mycket press och vi ville verkligen ta hem det här, säger Malin Baryard Johnsson till SVT efter segern.

Hon och Indiana var först in och följde upp gårdagens felfria runda med en snudd på perfekt ritt.

All press lades på Fredricson som andra ryttare och tävlingens sista. En rivning hade han inte råd med, möjligen ett tidsfel. Sveriges framgångsrikaste ekipage i modern tid gjorde inte publiken besviken.

All In visade att valacken fortfarande håller för de stora tävlingarna och från sin position kunde förbundskaptenen Henrik Ankarcrona konstatera att 16-åringen visar den form som krävs för VM-deltagande framöver.

Ekipaget Baryard Johnsson och Indiana är givna till start i Herning i augusti om inget oförutsett inträffar.

Leder totalt

Landslagspolarna kom tvåa i deltävlingen i S:t Tropez i maj och i och med titeln på Stockholms stadion leder de lagtävlingen totalt efter åtta av 17 deltävlingar. Ett rött armband fästes på ryttarna inför prisutdelningen och ärevarven.

– Vi ska göra vårt bästa för att behålla det här armbandet, sade Fredricson i segerintervjun.

Direkt efter prisutdelningen började Baryard Johnsson och Fredricson förberedelserna inför tävlingarnas stora sportsliga nummer – kvällens individuella GP-hoppning.

Där är den tredje länken i förra årets OS-guldlag klar favorit. Henrik von Eckermann och King Edward har imponerat ordentligt och vann andra raka klassen när de var snabbast av alla ekipage i lagtävlingen. Det gav närmare 250 000 kronor i prispengar och hittills har von Eckermann dragit in över en halv miljon på två dagars tävlande i Stockholm.

Hittills har von Eckermann vunnit samtliga tre klasser han ställt upp i.

Övriga svenskar i kvällens GP-hoppning över 1,60-hinder: Jens Fredricson, Petronella Andersson, Linda Heed, Evelina Tovek och Rolf-Göran Bengtsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.