Sverige klart för VM-åttondelen

Pär Gerell och Sverige är klara för (minst) åttondelsfinal i pingisens lag-VM i Moskva.
Detta efter att Tjeckien besegrats på tisdagsförmiddagen med 3–1.
Sport • Publicerad 25 maj 2010

Jens Lundquist gav Sverige ledningen när han slog Dimitrij Prokopcov med 11–5 i femte och avgörande set.

Sedan var det Pär Gerells tur, mot Petr Korbel. 13 rankingplatser skiljde till tjeckens fördel inför matchen, efteråt var det bara tre bollars differens. Men fortfarande till Korbels fördel.

"PG" föll med 8–11, 12–10, 2–11, 11–6, 8–11 – efter 8–5 till Dänningelandaprodukten i femte set.

– Han gjorde många bra bollar på slutet, det måste jag acceptera. Jag fick bollarna på bordet och gjorde själv inte så många misstag, säger Gerell till svenskbordtennis.com.

Världs-61:an har nu 3–2 i matchkvot under lag-VM.

Ett VM som kommer att fortsätta förbi gruppspelet för svensk del, för Robert Svensson slog Jiri Vrablik (12–10 i skiljeset). Och sedan avgjorde Lundquist mot Korbel, i en match som inte ens gick till fem set? 12–10, 11–5, 11–4 gav svenskt jubel.

– Om jag inte räknat alldeles fel är vi sämst grupptvåa, säger förbundskaptenen Erik Lindh till svenskbordtennis.com.

Efter svenska segrar mot Ukraina, Taiwan och Tjeckien återstår gruppmatcher mot Sydkorea (liksom Sverige obesegrat hittills) och Rumänien i morgon. Gruppsegraren går direkt till kvartsfinal, tvåan och trean till åttondelen.

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.