Annons

Sverige tar emot världsmästarna på Friends

Sverige får tuffast tänkbara värdemätare inför OS-fotbollen i Tokyo. Den 10 april kommer regerande världsmästaren USA på besök till Friends arena.
"Jag hoppas att vi kan visa att vi kan mäta oss mot den här typen av motstånd", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.
Fotboll • Publicerad 9 mars 2021
Sveriges Hanna Glas mot USA:s Megan Rapinoe under VM-matchen 2019. Den gången vann USA med 2–0. Till slut blev det guld för USA och brons för Sverige.
Sveriges Hanna Glas mot USA:s Megan Rapinoe under VM-matchen 2019. Den gången vann USA med 2–0. Till slut blev det guld för USA och brons för Sverige.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Landslagssamlingen i april är den näst sista inför OS i Tokyo. Förutom hemmatchen mot USA den 10 april väntar också en bortalandskamp mot Polen tre dagar senare, på en ännu inte fastställd spelort.

Särskilt mötet med regerande världsmästaren USA blir ett viktigt test för att se var Sverige befinner sig i konkurrensen. Sedan Peter Gerhardsson tog över som förbundskapten har länderna mötts två gånger – en gång i VM-gruppspelet 2019 och en gång i träningslandskamp i Columbus – med dubbla svenska förluster som resultat.

Annons

"Det känns motiverande att möta världsmästarna USA på Friends arena och få en bra möjlighet att i april verkligen testa var vi står. Under min ledning har vi mött USA vid två tillfällen och jag hoppas nu att vi kan visa att vi tagit ytterligare steg och att vi kan mäta oss mot den här typen av allra bästa tänkbara motstånd", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

På grund av rådande pandemirestriktioner ser det i nuläget ut som att matchen på Friends arena måste spelas inför tomma läktare.

"Det hade såklart varit väldigt roligt om vi haft möjligheten att ta in lite publik vid matchen mot USA. Det längtar vi alla efter, både spelare och ledare. Men oavsett lovar vi att se till att det blir en riktigt intressant match, mot ett bra motstånd, att följa även från sofforna på hemmaplan", säger Gerhardsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons