Annons

Sverige tror inte på bandy-VM i oktober

Bandy • Publicerad 10 augusti 2020
Bandy-VM i Ryssland har planerats om till början av oktober, men Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson tror inte att det blir någon turnering då. Arkivbild.
Bandy-VM i Ryssland har planerats om till början av oktober, men Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson tror inte att det blir någon turnering då. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Årets bandy-VM för herrar har redan flyttats från april till oktober. Men att det ska bli en turnering i ryska Irkutsk då känns otroligt med tanke på coronapandemins fortsatta utbredning, säger Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson.

– Som svenskar är vi i dag inte tillåtna att åka till Ryssland. Vi får ju ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det finns väl mycket som talar för att vi inte får någon förändring där. Då blir det här en icke-fråga till slut, det vill säga: Vi kommer inte att kunna åka, säger Gustafsson till Radiosporten.

VM är planerat att hållas 3–10 oktober. Det svenska landslaget behöver få ett besked senast om cirka två veckor, säger Gustafsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons