GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Synvilla" ställde till det på Stadion

Här kunde det ha slutat illa för både hästar och ryttare.
Det sista hindret i finalen i lagtävlingen Global Champions League skrämde många hästar.
Så pass att de sprang rakt in planket – kallat Norrskenet.
Ridsport • Publicerad 18 juni 2022
Pieter Devos och Mom's Coleraine des Bergeries var ett av flera ekipage som brakade in i det sista hindret.
Pieter Devos och Mom's Coleraine des Bergeries var ett av flera ekipage som brakade in i det sista hindret.Foto: Jessica Gow/TT

Inte heller han och Ermindo klarade hindret, men det var en lätt rivning som fick ekipaget att dra på sig rundans fyra fel.

– Han ryckte plötsligt åt sig bakfötterna. Kanske för att jag kom emot lite för mycket med sporren, säger Bengtsson.

Hans förklaring till att flera hästar blev rädda för det sista hindret på Stockholms stadion:

– Det blir lite fokus på själva bilden och mönstret i stället för hur högt det är. Därför missar de lite på grund av det. Vi har inte så många som kan måla ett så fint plank, säger den 60-årige veteranen.

Värre gick det för britten Jack Whitaker och belgaren Pieter Devos. De kastades av sina hästar. Whitakers skyddsväst blåstes upp och räddade honom från att bli mer än omskakad.

Devos föll även han rätt illa, men gav tummen upp till sjukvårdarna och behövde ingen omplåstring.

Även svensken Marcus Westergren brakade in i Norrskenet, men höll sig kvar på hästen.

Bengtsson deltog inte i lagtävlingen utan kvalade individuellt till kvällens GP-hoppning, huvudklassen i Global Champions Tour. Bengtsson, Petronella Andersson och Evelina Tovek hade alla ett nedslag men ser ut att nå den individuella finalen.

Där har Jens Fredricson en plats efter en felfri ritt på Markan Cosmopolit.

Tävlingen pågår.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.