Taif stod upp – men föll

Det var kampen kring strecken på måndagskvällen i Ängelholms Lindab Arena. Hemmalaget Rögle BK jagade en plats på rätt sida av övre strecket och Tingsryds AIF jagade för att hålla undan i bottenstriden. Den här gången var ishockeyn logisk och Rögle avgjorde med 3–0.
Sport • Publicerad 22 februari 2011
Foto: 

Men Tingsryd ska ha all heder av insatsen. I 47 minuter pressade Taif det favorittippade motståndet med disciplinerad defensiv och starkt målvaktsspel av Victor Tisell.

– Jag vill ge en eloge till hela mitt lag. Vi matchade Rögle och vi gjorde en riktigt, riktigt bra insats på bortaplan, säger Tingsryds tränare Joakim Fagervall.

Tingsryd kom till spel med stärkt självförtroende. De gröna hade i de tre föregående matcherna plockat poäng och visade ingen respekt för Rögle.

Första perioden var jämn och lagen hade ett par chanser vardera. Bland annat hade Tingsryds David Fredriksson ett handledsskott där pucken smet i utsidan av stolpen i Röglemålet. Även Christian Jacobsson, som visade att han inte hade långt till formen, vaskade fram en bra chans på egen hand.

Andra påminde om den första perioden sett till spelet. Inget av lagen tycktes kunna skapa ett spelmässigt övertag.

Båda lagen, Rögles Jonas Fransson och Victor Tisell, fortsatte att klara motståndarnas bästa lägen. Jonas klarade med sin axel Simon Starks öppna läge i inledningen.

– Jag tycker att vi rentav var det bättre laget så långt, säger Joakim Fagervall.

Sista perioden inleddes med att nämnde Fransson däckades av en projektil på sin ansiktsmask. Men Jonas Fransson gav snart klartecken till spel och många av de 3 500 i hallen pustade ut.

Rögle höjde temport på varje minut och stämningen i hallen steg.

Rögles Patrik Bergström var nära att ge sitt lag ledningen, men ledmingsmålel följde efter sju minuter. Jacob Johansson skickade iväg en puck mot Taif-kassen. Puckens oväntade studs ställde Victor Tisell.

– Ett olyckligt mål, men likt förbaskat mål. Det var mest synd om "Tisse" som gjort så bra ifrån sig, tycker Taif-coachen.

10.42 kom 2–0 när förre Trojaspelaren Alexander Johansson gjorde sitt åttonde allsvenska mål för säsongen.

Då hade kraften gått ur Tingsryd.

13.41 satte Rögles Jesper Jensen trean. Ett mål, dansken slängde in pucken på slump mot mål, som inte såg otagbart ut.

Rögle vann på sin kraft i tredje perioden och talangfulla spelare som Ted Brithén och Simon Olsson vaknade rejält till liv. Jonas Fransson var lika lugn och säker genom tre perioder längst bak.

Rögles seger innebar den sjätte raka i allsvenskan.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.