Taifs fruktade förstakedja

Jari Kauppila. Teemu Elomo.
Där har ni de senaste stöttestenarna i Tingsryd AIF:s allsvenska lagbygge.
Lägg där till Matt Davidson och ni har Tingsryds fruktade förstakedja.
Sport • Publicerad 16 maj 2010

– Det känns som om vi börjar få ihop det riktigt bra nu, säger Taifs sportchef Anders Gustavsson belåtet.

Undra på det efter helgens dundervärvningar.

I lördags bestämde sig Jari Kauppila för att tacka ja till Tingsryds kontraktserbjudande på ett + ett år.

Därmed har Taif införskaffat en förstecenter med en diger meritlista.

26-årige Kauppila kommer närmast från spel med Pelicans i finska SM-liiga men har även spelat med Jokerit, HPK och TPS. Dessutom har han spelat 140 matcher med HV71 där han fick vara med och lyfta SM-bucklan 2008.

I går stod det också klart att Kauppila får finskt sällskap i form av Teemu Elomo, en 31-årig forward som förutom mångårigt spel i finska högstaligan, främst med TPS Åbo, har spelat med Mora i elitserien 2005–2008, samt i allsvenskan 2008–2009.

Närmast kommer han från Herning i danska ligan där han gjorde 36 poäng på 37 matcher. Han har skrivit på ett rakt ettårskontrakt med Taif.

– Det är en spelare som sätter dit pucken när han får lägen. En målskytt, bra skridskoåkare med jättehög arbetsmoral, beskriver Anders Gustavsson.

– Elomo och Kauppila ihop med Matt Davidson gör att vi får en riktigt vass förstakedja, fortsätter Gustavsson som räknar med att den 32-årige kanadensaren blir Tingsryds man även kommande säsong.

Det ser onekligen ut som om nykomlingen Tingsryd kommer att sätta ett riktigt vasst lag på isen när allsvenskan drar i gång i höst.

– Vi har aldrig haft någon tanke på att bli en strykpojke, utan vill göra det så bra som möjligt. Några resultatmål har vi inte satt upp ännu, men vi vill såklart etablera oss i allsvenskan, säger Gustavsson.

I Taifs lagbygge återstår det en back som kan gå rakt in i förstafemman.

– Vi har tre-fyra namn som vi jobbar med, men vi kommer inte att ha någon panik utan det kan dröja ett tag innan det blir klart, säger Taifs sportchef.

Innan truppen spikas ska även två vingar, exklusive Matt Davidson, in i laget.

Tingsryds drömkedja

Vänsterforward: Teemu ElomoÅlder: 31.

Vikt: 82 kg.

Längd: 180 cm.

Skjuter: Vänster.

Center: Jari Kauppila.

Ålder: 36.

Vikt: 84 kg.

Längd: 179 cm.

Skjuter: Höger.

Högerforward: Matt Davidson.

Ålder: 32.

Vikt: 89 kg.

Längd: 190 cm.

Skjuter: Höger.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.