Annons

Thomas avslutning gav segern i The Players

Frågan löd: Lee Westwood eller Bryson DeChambeau?
Svaret blev Justin Thomas. Amerikanens starka avslutning gav segern i stortävlingen The Players Championship.
Golf • Publicerad 14 mars 2021
Justin Thomas vann The Players Championship.
Justin Thomas vann The Players Championship.Foto: John Raoux/AP/TT

Snackisen inför slutrundan på TPC Sawgrass var att Lee Westwood och Bryson DeChambeau för andra veckan i rad gick tillsammans i ledarbollen på söndagen.

Men varken den 47-årige engelsmannen, som inledde med två slags ledning, eller den 27-årige amerikanen lyckades knipa titeln och segerchecken på motsvarande 23 miljoner kronor.

Annons

I stället var det Justin Thomas, trea inför slutrundan, som seglade upp till segern i The Players efter en förstklassig spurt. Thomas hade ingen vidare start på dagen och när han treputtade det åttonde hålet hade han fortfarande inte gjort en birdie.

Då vände allt i ett nafs, som det så ofta kan göra i golf.

Eagle gav övertag

Birdies på nian och tian följdes av en magnifik eagle på elvan, innan det blev en birdie till på tolvan. Fem under par på fyra hål – och plötsligt hade den 27-årige världstrean greppet. Sedan släppte Thomas aldrig taget inför de åskådare, cirka 20 procent av maxkapaciteten, som fick se dramat.

Westwood var visserligen jämsides med tre hål kvar, men spelade bort sina reella segerchanser när han gjorde par på 16:e och bogey på 17:e. Thomas gjorde birdie och par på samma hål.

DeChambeau var trögstartad, sprattlade till med en eagle på 16:e, men då var det för sent.

"Kämpade så hårt"

Medan Justin Thomas signerade sitt scorekort på 68 slag – och totalt 14 under par – var Westwood och DeChambeau på det 18:e hålet. Deras enda avlägsna chans att tvinga fram ett särspel var att sänka ett långt inspel för eagle, men så blev det inte.

– Det är mycket tuffare (att avgöra) än när fansen inte är här, jag så glad att de är tillbaka och jag är så glad att vara mästare i "Players", säger Thomas.

– Jag kämpade så hårt i dag och hade tålamod, det var förmodligen en av mina bästa rundor i karriären från tee till green.

Tack vare segern i PGA-tourens flaggskeppstävling – ofta kallad "den femte majorn" – är Thomas ny världstvåa bakom Dustin Johnson. Westwood sänkte en fin birdieputt på 18:e och slutade ensam tvåa, före DeChambeau som delade tredjeplatsen med landsmannen Brian Harman.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons