Thorengruppen tog SM-guld: "Otroligt stolt"

Thorengruppen försvarade sitt SM-guld på damsidan efter finalseger över Pixbo Wallenstam.
Matchen slutade 5–4.
Innebandy • Publicerad 23 april 2022
Thorengruppen firar SM-guldet.
Thorengruppen firar SM-guldet.Foto: Henrik Montgomery/TT

Umeå-laget tog kommandot i SM-finalen i innebandy tidigt i den första perioden. Efter drygt en minut hade de tagit ledningen med 1–0 och fyra minuter senare hade de utökat ytterligare.

Pixbo reducerade till 1–2, men innan första perioden var över hade Thorengruppen utökat till 3–1 och kunde gå till periodvila med ledning.

Reducerade med en minut kvar

– Jag tycker vi spelar ganska kontrollerat, lite lugnare än vad vi brukar. Jag är bara otroligt stolt över alla i laget som har gjort det här tillsammans, säger Thorengruppens Emelie Wibron i SVT.

Sju minuter in i den andra perioden kunde Pixbo reducera till 2–4, bollen skickades in mot mål och Thorengruppens Myra Aggestål styrde olyckligt in bollen i egen bur. Bara minuten innan gjorde Thorengruppen sitt fjärde mål för eftermiddagen.

I den tredje perioden, likt den andra, utökade Thorengruppen ledningen till 5–2 men Pixbo kunde reducera snabbt till 3–5.

Pixbo reducerade ytterligare en gång med drygt en minut kvar av matchen – men det räckte inte.

"Glädje och lite lättnad"

– Det är alla känslor på en och samma gång, tror jag. Det är något vi kämpar för så jävla länge. Jag är så jävla lycklig bara. Det är svårt att drömma om ett bättre slut på en sån fin säsong, som vi trots allt gör, säger Maja Viström.

Thorengruppen försvarade sitt guld från förra året och är återigen svenska mästare.

– Det är både glädje och lite lättnad, att vi höll ut hela vägen trots att de höll på att komma i kapp, säger Emelie Wibron i SVT.

I grundserien slutade Thorengruppen på andraplats med 69 poäng, fem poäng bakom Pixbo.

Fakta: Svenska mästare senaste fem åren

2022: Thorengruppen IBK

2021: Thorengruppen IBK

2020: Iksu innebandy (tilldelades SM-guldet då ingen final kunde spelas på grund av covid-19).

2019: Täby FC

2018: Täby FC