Annons

Tidigare SvFF-medarbetaren fick kvarts miljon

Den polisanmälda tidigare anställda på Svenska fotbollförbundet ska ha fått över en kvarts miljon kronor i en uppgörelse, rapporterar .
Fotboll • Publicerad 2 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Per Danielsson/TT

Den tidigare anställda på Svenska fotbollförbundet (SvFF) fick sparken för att ha låtit sin egen förening ta del av bidragspengar – och blev sedan polisanmäld av förbundsstyrelsen.

Dessförinnan hade dock förbundet valt att inte polisanmäla medarbetaren för händelsen, som uppdagades redan i våras. Nu rapporterar SVT att medarbetaren i fråga ska ha fått över en kvarts miljon kronor i en uppgörelse i somras. Flera källor bekräftar det hela, skriver SVT, och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand ska ha godkänt uppgörelsen.

Annons

Sjöstrand vill dock inte kommentera SVT:s uppgifter.

– Jag ser ingen anledning att kommentera innehållet i en överenskommelse mer än att vi behöver respektera de regler som gäller, säger han.

SVT och TV4:s Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om hur den före detta medarbetaren gett sin egen förening drygt en halv miljon kronor i bidrag i ett jämlikhetsprojekt. Pengar som senare betalades tillbaka.

Brottsrubriceringen i ärendet är trolöshet mot huvudman, och enligt SVT har de första förhören med representanter från SvFF hållits.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons