Tidigare Taif-spelare klar för Troja

Går Tingsryd hela vägen i kvalserien stöter man åter på gamle bekantingen Sebastian Ellerstad.
Den 23-årige stockholmaren har nämligen skrivit på för Troja/Ljungby.
Sport • Publicerad 30 mars 2010

Sebastian Ellerstad lämnade Tingsryd efter förra säsongen för Vita Hästen och var mycket nära att sätta stopp för sitt gamla lag när Hästen och Tigrarna drabbade samman i den avgörande playoff 3-matchen i Dackehallen.

Nu blir det allsvenskt spel i alla fall för målkungen som noterades för 63 poäng på 38 matcher den här säsongen i division 1.

– Jag valde Troja för att få chans att spela i allsvenskan, säger Ellerstad.

–?Dessutom har jag en av mina bästa polare, Joakim Nettelbladt, i laget och han har bara haft bra saker att säga om Troja.

Nettelbladt och Ellerstad kamperade har tidigare kamperat ihop i Hammarby.

–?Det är en spelare som vi scoutat under två säsonger, dels ifjol i Tingsryd, dels i år med Hästen och han har en profil som stärker vår spelidé, skriver sportchefen Jerry Andersson på Trojas hemsida.

Lyckas Taif placera sig etta eller tvåa i den pågående kvalserien får Sebastian åter möta sina forna lagkamrater på isen.

Vad tror du om Tingsryds chanser att nå allsvenskan?

–?De har börjat bra i kvalserien och har absolut chansen, svarar Ellerstad ombord på tåget ner till Ljungby för att signera tvåårskontraktet.

Fotnot. Troja är även nära förlängning med Andreas Sundin, Mattias Nilsson och Niklas Enberg.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.