Annons

Tingsryd hittade åter till vinnarstilen

Tingsryds AIF är tillbaka där laget hör hemma.
Som vinnare.
På onsdagskvällen kunde serieledarna besegra Kristianstad med 4–1 (0–1, 0–1, 1–2).
Sport • Publicerad 4 december 2013

– Förhoppningsvis kan vi börja en ny segerrad. Mot Kristianstad såg det mycket, mycket bra ut, konstaterar Tingsryds tränare Martin Karlsson.

– Redan efter tio minuter såg jag positiva tendenser. Killarna ville verkligen vinna och komma tillbaka. Sett till matchen igenom var spelarnas prestation bra.

Annons

Det var främst en femma som gick i bräschen för Tingsryds seger. I den spelade backarna Rasmus Johansson och Tommi Juntunen bakom kedjan med Jacob Nilsson, Niklas Johansson och Markus Persson.

De fanns på isen vid tre av de fyra Taif-målen.

– Markus Persson visade att han inte bara kan göra mål. Han visade att han är en krigare också.

9.38 i första perioden tog Tingsryd ledningen genom Markus Persson i powerplay. Efter en kvart i den andra perioden ökade Olof Svensson till 0–2 i ett skede när Kristianstad just klarat ut ett boxplay.

Kristianstads Kristoffer Winter reducerade efter 12.35 i sista perioden. Men jublet stannade i vrångstrupen hos hemmalirarna.

21 sekunder senare nätade Markus Persson på nytt och 14.32 kunde Tommi Juntunen i powerplay definitivt avgöra med sitt lags fjärde mål.

– I första perioden hade inte Kristianstad mycket att säga till om. När de reducerade i tredje kunde vi tidigare bli ängsligt som lag. Det såg jag nu inget av. Killarna kunde efter 2–1 bara köra på som om ingenting hänt, berömmer Martin Karlsson.

Tingsryd valde Victor Ragnewall som målvakt.

Din motivering?

– Victor gjorde en bra match när vi vann här i Kristianstad med 5–1. Därför var han värd chansen igen, svarar Taif-tränaren.

Annons

Victor Ragnewall tackade för förtroendet med att göra ett gott intryck mellan stolparna.

Lagprestationen blev inte sämre med tanke på Tingsryds förutsättningar.

Robin Olsson fick hoppa av för skadade ljumskar och Filip Owesson, med ryggont, fick kliva av efter uppvärmningen.

Lägg därtill att Oscar Holst och Jens Holmström var skadade.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons