Annons

Tjeckisk målvakt testar i Öster

Östers IF fortsätter att söka efter en målvakt och en försvarsspelare till sin allsvenska fotbollstrupp.
Senaste nytt i jakten är att Robert Veselovsic, 21-årig målvakt från tjeckiska Sigma Olomouc, kommer till Växjö på söndag för att träna i en vecka och vakta Östers mål mot Halmstad BK på onsdag.
Sport • Publicerad 10 februari 2006

- Robert har samma agent som vårt nyförvärv Pavel Zavadil och Mjällbys målvakt Dusan Melicharek och det är en kille vi litar på. Men vi vill gärna ta hit Robert och följa honom en vecka, det är bättre än att titta på video, säger Östers sportchef Leif Widén.

I den tjeckiska storklubben Sigma Olomouc har Robert Veselovsic fått nöja sig med ett fåtal A-lagsmatcher, men så är han också född så sent som 1985.

Annons

Inga framsteg med Fram

I jakten på att förstärka med isländske försvarsspelaren Gunnar Thor Gunnarsson är det negativa tongångar från Östers sida.

- Gunnarssons klubb Fram fick ett slutbud från oss i måndags, men har inte ens svarat. Det uppfattar vi som att det inte är intressant och därför går vi vidare och tittar på två-tre andra alternativ. Vi står inte handfallna för att det inte blir något med Gunnarsson, men vi tyckte att det fungerade bra när han var med på vårt träningsläger i Turkiet och vi hade hoppats på att en övergång blivit av, kommenterar Leif Widén.

Många borta mot J-Södra

När Öster i kväll fortsätter matchandet är det nya superettanlaget J-Södra som står för motståndet i Jönköpings tipshall.

Östertruppen är fylld av skadade, halvskadade, slitna och sjuka spelare. Robin Malmkvist, Emin Nouri, Marco Da Silva, Mario Vasilj, Peter Sedunov, John Pelu, Freddy Borg och Tyler Hughes saknas i kväll.

- Det är inget konstigt med trötthetssympton vid den här tidpunkten, det är som det ska vara. Och inga av skadorna är allvarliga, vet Östertränaren Lasse Jacobsson.

I Östers startelva mot J-Södra finns två riktiga skrällar. Daniel Svensson ska spela högerback och Martin Claesson mittback.

- Vi har bara tillgång till två försvarsspelare, motiverar Jacobsson.

Österlaget i sin helhet: Björn Stringheim - Daniel Svensson, Martin Claesson, Fredrik Bild, Erik Tengroth - Helgi Valur Danielsson - Peter Wibrån, Fredrik Gustafson - Pär Cederqvist, Ingemar Tever, Pavel Zavadil.

På bänken finns målvakten Martin Karlsson, Thomas Nilsson, Patrik Johansson, Mattias Bergdahl, Patrik Wieveg och Linus Malmborg.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons