Annons

Tomi Kallio frälste Lakers efter 19.57

Det tog 59 minuter och 57 sekunder.
Sedan small det.
Kapten Tomi Kallio såg till Växjö Lakers fick med sig både ett mål och två poäng hem från besöket i Gävle.
Sport • Publicerad 18 september 2014
Foto: Pernilla Wahlman / TT

Det var typiskt Kallio att sätta 1–1. Den minnesgode kommer ihåg seriepremiären 2012 mellan just Brynäs och Växjö Lakers. Då dundrade Kallio in 1–1 med 17 sekunder kvar av den tredje perioden.

Nu hände det igen, med tre sekunder kvar. En vunnen Robert Rosén-tekning och sedan ett smattrande Kallio-slagskott upp i krysset.

Annons

- Jag visste ungefär var pucken skulle hamna om Robban vann tekningen. Sedan måste man ha lite tur också. Men jag kände bara att rättvisa skipades. Under nästan hela matchen tyckte jag att det bara var ett lag därute, sa Tomi Kallio.

Det var annars ett hopplöst ineffektivt Växjö Lakers som under betydande delar av matchen spelade ut ett ganska beigt och kraftigt underbemannat men ändå viljstarkt och stridande Brynäs. Det märktes av hemmalaget saknade spelare som Christian Djoos, Jesper Ollas, Greg Scott och Sondre Olsen.

Det var en sån där match där allt som först såg så rätt ut för Växjö Lakers övergick i sin motsats i takt med att målen uteblev. Första perioden blev en enda gigantisk provkarta på hur ett lag inte omsätter spelövertag i en ledning på resultattavlan.

– Vi har inte fått till någon ketchupeffekt än. Men som vi sa till varandra innan säsongen drog igång: om vi spelar bra hockey trots att poängen uteblir ska vi inte drabbas av panik. Vi kunde haft fler poäng än de vi spelat oss till men vi har ändå spelat bra i alla tre matcherna hittills, sa Tomi Kallio.

Sex poäng av nio möjliga innebär, som en jämförelse, att Växjö Lakers tagit fyra fler poäng än under motsvarande tid 2013. Och detta trots en påtaglig ineffektivitet i samtliga matcher.

Kallio:

– Det som är bra är att vi skapar mycket chanser inne i krigszonen i området kring slotten istället för att vi befinner oss i utkanterna. Att vi inte gjort fler mål hoppas jag beror på tillfälligheter.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons