Träff på ett slag – två gånger!

Många golfare drömmer om ett hole-in-one genom hela livet. Varför vänta tyckte Glasriket GK:s Göran Trollner, 59, och slog till med hole-in-one två gånger inom loppet av nio dagar. I tävling på hemmabanans hål 16 till råga på allt.
Sport • Publicerad 27 juli 2010
Göran Trollner, Glasrikets GK, är unik. Han slog till med två hole-in-one på hemmabanans hål 16 inom loppet av nio dagar.
Göran Trollner, Glasrikets GK, är unik. Han slog till med två hole-in-one på hemmabanans hål 16 inom loppet av nio dagar.Foto: Filip Sjöfors

– Jag bjöd på champagne efter mitt första, men efter det andra fick mina medspelare nöja sig med öl, säger en leende Göran Trollner.

Han har handicap 16 och han kommer för alltid att ha en viss kärlek för Glasrikets hål 16.

Ett hål, 123 meter långt och par tre, som inte direkt klassas som banans enklaste.

Hole-in-one-showen började förra lördagen i maratongolfen.

– Jag gick i samma boll som Ros-Marie Adenmark och två damer från Haningestrand. Vi såg att min boll försvann och hittade den som hole-in-one.

På måndagen hände det igen i tävlingen Coops Scramble.

– Jag spelade tillsammans med Magnus Hult, Stefan Svensson och Henrik Andrén från Lund. Den här gången såg vi bollens färd, berättar Göran om karriärens andra hole-in-one.

– Det var klockrent, fyller Magnus Hult i.

Göran Trollner hann inte ens få klubbens diplom för sitt första hole-in-one förrän han upprepade bedriften. Turbollarna har han i sitt säkra förvar.

– Normalt brukar man ge hole-in-one-bollarna till klubben, men jag tänker behålla dem båda och rama in dem, säger Göran.

Göran Trollner växte upp på Växjös södra stadsdel och var tidigt en bollbegåvning i fotboll och handboll. Inom fotbollen fortsatte han som uppskattad tränare under många år för FK Växjö och Araby IF.

1996 tog Göran grönt kort sedan han lagt av som fotbollsledare.

– Redan från första mötet med golfen, när jag slog bollen hundra meter, var jag fast. Du kan som golfare ha 25 dåliga slag, men det där perfekta 26:e slaget uppväger allt, säger Göran Trollner.

Ska det bli fler hole-in-one?

– Det är ju sådant som aldrig händer, men nu är det bara att fortsätta på den inslagna linjen, svarar Göran.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.