Travstrejken uppskjuten två dygn

Det blir ingen strejk på fem travbanor och Täby Galopp på fredag.
Kommunal och Almega ska börja förhandla igen och därför har Kommunal dragit tillbaka sitt strejkvarsel. (TT)
Sport • Publicerad 8 juli 2010

Kommunal sade i onsdags nej till medlarnas slutbud. Arbetsgivarorganisationen Almega svarade ja. Men nu har parterna enats om att återuppta förhandlingarna för att försöka komma fram till ett avtal.

Därmed blir det tävlingar på travbanorna Åby, Axevalla, Bollnäs, Östersund, Örebro samt Täby Galopp på fredag.

Det var Kommunal som tog kontakt med Almega.

– De har sagt att de vill diskutera med oss igen. Men om de ser några specifika öppningar vet jag inte, säger Tommy Karlsson, avtalsförhandlare på Almega.

– Min tolkning är att de inte skulle ha bjudit in oss till förhandlingar igen om de inte ser någon öppning.

På fredag förmiddag drar förhandlingarna i gång igen. Parterna måste fram till lördag kväll lyckas komma överens. Annars blir det strejk från midnatt natten till söndagen.

– Vi vill göra ett försök till. Det handlar om en förutsättningslös diskussion som i bästa fall ska leda till att vi och Almega kan hitta en acceptabel lösning. Därför har vi tills vidare beslutat skjuta på strejkvarslet, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.