Annons

Trelandskampen på gång till Växjö

Telekonsult Arena, Sveriges modernaste tävlingsarena för friidrott, har flera fina arrangemang på gång efter invigningen i helgen. – Vi räknar med att skriva kontrakt inom någon vecka för att få arrangera trelandskampen, säger IFK Växjös ordförande Jan Bengtsson.
Sport • Publicerad 3 oktober 2012
Moa Hjelmer är en av de friidrottsstjärnor som kan komma till Växjö om trelandskampen arrangeras i nya Telekonsult arena.Foto: JENS L?ESTRADE/SCANPIX
Moa Hjelmer är en av de friidrottsstjärnor som kan komma till Växjö om trelandskampen arrangeras i nya Telekonsult arena.Foto: JENS L?ESTRADE/SCANPIXFoto: 

9 februari utkämpas landskampen mellan Sverige, Norge och Finland. Och allt talar för att den blir i Växjös nya friidrottstempel.

En godbit med svenska framtidsnamnen, Angelica Bengtsson i stav och Moa Hjelmer på 400 meter, samt nya längdstjärnan Michel Torneus. Norge har kommit starkt i sprint både bland herrar och damer och även Finland, dock utan spjutkastarna, har intressanta namn.

Annons

Telekonsult Arena hade i veckan besök av Stephan Hammar och Andreas Thorell från svenska friidrottsförbundet. Det gällde att visa arenan och presentera den vision som IFK Växjö har med arrangemang fram till 2019.

I den visionen finns att Växjö ska stå som värd för stora SM utomhus 2019. Samma år som klubbens 100-årsjubileum.

– Med tanke på att vi fyller 100 år känns det som vi ligger bra till, säger Jan Bengtsson.

Vidare har IFK Växjö sökt att få arrangera SM i mångkamp för de kommande fem åren.

Luciasprintern, 20 december, och Telekonsult Games, 19–20 januari, blir de första tävlingarna i arenan. Den andra kommer att marknadsföras i Sverige och Danmark.

Arenan i Växjö var friidrottsförbundets utsända imponerade över.

Undra på det. Många inomhushallar har fyra löparbanor, men i Telekonsult Arena finns sex banor. Lägg därtill tre banor för längdhopp, kulringar, dubbla banor för stav och höjd.

Plus en storbildsskärm som inte finns i någon annan ren friidrottsarena i landet.

Det är bara att konstatera – den nya arenan blir ett lyft för Växjös, Smålands och Sveriges friidrott inomhus.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons