Troja höll inte mot Södertälje

Formstarka Troja lyckades inte rubba ännu formstarkare Södertälje i Scaniarinken.
4–1 (2–1, 1–0, 1–0) slutade matchen som också innebar SSK:s åttonde raka trepoängare.
Sport • Publicerad 19 januari 2013

Tabelltvåan Södertälje siktar på att ta sig tillbaka till elitserien och ett första steg dit är att säkra en plats i kvalserien vilket verkar vara en ren formsak med 13 omgångar kvar.

Tabelltian Troja, som har 12 poängs marginal ner till kvalstrecket, siktar på en playoffplats och upp dit är det tre placeringar och nio poäng, vilket inte är någon ren formsak.

– Vi har sagt att vi vill vara med och kriga om en plats bland de sju första och visst går det att snegla lite – det är nio poäng upp till Malmö, men det håller inte om vi spelar som i kväll. Samtidigt vill de andra lagen nerifrån hugga av oss hälsenorna och där vill vi såklart också täppa till, säger Trojas tränare Patrik Ross.

Troja inledde gårdagsmatchen rappt och skapade ett bra tryck första 13 minuterna, men sedan tog SSK över och gick ifrån till en sammantaget säker seger där det sista målet kom i tom kasse sedan Troja plockat ut målvakten Jonas Gunnarsson med 2.29 kvar.

– Det kändes som vi inte riktigt var där i kväll, varken i närkamperna eller i försvarsspelet. Vi höll inte riktigt ihop laget som vi skulle och SSK är ett bra lag som inte bjuder på mycket, säger Ross som fick se Istvan Bartalis sätta 1–1-målet för Troja 8.49 in på första perioden.

För Södertälje satte Damien Fleury, Michael Nylander, David Pastrnak och Fredric Andersson målen

I Trojalaget var målskytten Bartalis tillsammans med David Åslin piggast offensivt medan backlånet från Halmstad, Philip Martinsson, var stabil defensivt.

– Nästa match hemma mot Oskarshamn (på tisdag) är hyperviktig och då vill jag se samma Troja som jag såg mot Malmö och Mora.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.