Annons

Troja jublar efter ny seger – men tränaren missnöjd

En enkel seger, men ingen lysande match. Trots 4–1 mot Karlskrona var Trojatränaren Martin Karlsson inte nöjd. – Det vill till betydligt mer skärpa i spelet om vi ska ha möjlighet att plocka poäng mot Asplöven.
Sport • Publicerad 17 mars 2011
Mattias Nilsson och Oscar Holst firar efter Trojas 2-0-mål mot Karlskrona. Tillsammans med Joel Johansson bildade de Ljungbylagets bästa kedja.
Mattias Nilsson och Oscar Holst firar efter Trojas 2-0-mål mot Karlskrona. Tillsammans med Joel Johansson bildade de Ljungbylagets bästa kedja.Foto: Urban Nilsson

Troja har fått en drömstart på kvalserien och första utmanaren från division 1 blev inget stort test. PJ Atherton och Mattias Nilsson ordnade en stabil 2-0-ledning efter första perioden och när samme Atherton och Daniel Karlsson utökade till 4-0 elva minuter in på andra perioden var matchen avgjord. Trots den enkla segern var tränaren Martin Karlsson inte nöjd.

-Första perioden är kanske den period vi gör bäst, även om det stundtals inte var som jag hade tänkt mig. Jag tycker inte vi spelar iväg pucken tillräckligt snabbt.

Annons

Extra hård var kritiken mot förstakedjan med Mikael Ahlén, Adam Miller och Mattias Persson. Matchvinnarna i inledningsmatchen mot Tingsryd.

-Sista perioden snackade jag mycket om att vi skulle ut och jobba och kriga hem matchen, men jag tycker att det var lite nonchalant emellanåt och då framför allt från vår förstakedja.

En bättre match gjorde de unga spelarna i den andra kedjan. Mattias Nilsson var sist på pucken vid 2-0 och Oscar Holst och Joel Johansson noterades för två assist. Den sistnämnde har spelat back under hela säsongen, men under de två första kvalseriematcherna har han fått spela ytterforward. Joel Johansson skolades om till back för två säsonger sedan. Den offensiva rollen är alltså inte helt ny.

-Som back har man mycket mer puck. Som forward är det mest när man kommer ner i zon och snurrar. Jag tycker om att ha mycket puck.

Har du någon nytta av din tid som back när du spelar forward?

–-Man tar lite mer ansvar hemåt och som back är det skönt när forwards hjälper till hemåt och tar man efter det.

4-2 mot Tingsryd och 4-1 mot Karlskrona ger Troja maximala sex poäng efter de två inledande matcherna i kvalserien. Derbysegern mot Tingsryd var viktig enligt Joel Johansson.

-I och med att vi vände underläge där kändes det som att vi hade med oss en positiv anda och en positiv trend. Vi gör ingen toppmatch, men det kändes ändå som att vi skulle ta detta.

Vad kan stoppa Troja nu?

-Faran för oss nu är att vi tar för lätt på detta.

Annons

För Karlskrona var mötet med Ljungbylaget historiskt. Klubben har aldrig spelat högre under sin tioåriga historia. Säsongsfärska tränaren Tomas Kempe, tidigare Växjö Lakers, blev inte överraskad av Trojas kapacitet.

- Vi visste att de är ganska pucksäkra och vassa i anfallszonen. Jag tycker stundtals att vi hanterar det ganska bra, även om vi blir stillastående.

Inte heller Martin Karlsson överraskades, trots att det var första matchen mot division 1-motstånd.

-Det går emellanåt lite långsammare för Karlskrona när det gäller passningstempot och spelvändningarna. Annars är det ingen större skillnad.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons