Troja nära degradering

Troja föll i måstematchen hemma mot Borlänge med 5–6 efter förlängning. Därmed står Troja med ena foten i division 1 med två omgångar kvar av kvalserien till allsvenskan även om man rent matematiskt fortfarande har chansen att hänga kvar.
LJUNGBY • Publicerad 10 april 2018
David Rundqvist och Tor Immo deppar.
David Rundqvist och Tor Immo deppar.Foto: Lena Gunnarsson

Troja fick en mardrömsstart i måstematchen hemma mot Borlänge. Efter bara 14 sekunders spel gick Troja bort sig i mittzonen, vilket gav Borlänge ett två mot ett-läge som Marcus Linderborg avslutade till 0–1.

Efter 13.15 ökade Lars Eriksson på till 0–2 sedan Troja tappat pucken vid egen blålinje.

Repliken från Troja var dock omedelbar och 28 sekunder efter 0–2-målet reducerade Tor Immo till 1–2 när han slog in en målvaktsretur efter skott från Simon Fredriksson.

Fram dit hade Troja haft en halvchans i offensiv väg genom Daniel Karlsson som tog hand om sin egen retur, men bortamålvakten Marcus Hellgren räddade.

Troja försökte arbeta sig mer in i matchen, men i kvitteringsjakten ökade Borlänge på till 1–3 genom Marcus Linderborg efter att Troja agerat passivt i egen zon. Skottet såg inte helt otagbart ut.

Borlänges ledning efter första perioden var odiskutabel sett till spelet och agerandet på isen i Ljungby Arena.

Inför andra perioden skifta Troja målvakt och in kom Johan Nielsen istället för Robin Johansson. Det såg fortsatt spänt ut i Trojalaget och redan efter 1.44 utnyttjade Borlänge ett powerplay till 1–4 genom Jesper Bärgård som höll sig framme och slog in en retur.

Troja tog timeout drygt sju minuter in på andra perioden, men det var först efter 14.42 som det gav resultat i form av ett reduceringsmål.

Nikolai Meyer dundrade in pucken efter passning från Jonathan Johnson.

Men innan mittperioden var slut tilläts Borlänge göra ytterligare ett mål. Isak Pantzare satte 2–5 efter 37.19.

Troja fick inleda tredje perioden i spel fem mot fyra i 44 sekunder, men något mål föll inte.

Det gjorde det däremot efter 1.52 genom Tor Immo efter fint pass från Jesper Thörnberg.

Immo, som vann skytteligan i allsvenskans grundserie, hade inför matchen bara gjort ett mål, men nu var han plötsligt uppe i tre gjorda.

Som blev till fyra när han elegant satte dit 4–5-reduceringen när han lurade bort Borlängebacken Isak Pantzare och satte pucken i nät.

Jens Holmström, som klivit in som center mellan Thörnberg och Immo, var även han inblandad i båda målen.

Troja hade fått upp farten och hade flera bra chanser att kvittera. En kvittering föll också efter 57.37 när Nikolai Meyer höll sig framme och satte 5–5.

Några fler mål blev det inte under ordinarie tid.

I sudden death åkte Tor Immo tidigt ut för hakning och när Troja såg ut att lyckas döda utvisningen sköt Adam Byström Johansson 5–6 och fixade därmed extrapoängen till Borlänge, medan Troja fick nöja sig med en poäng.

Därmed har tabellfemman Troja sex poäng upp till Västervik på den andra direktplatsen till allsvenskan med två omgångar kvar att spela.

Det ser med andra ord tufft ut för Troja som har kvar att möta Västerås borta och Huddinge hemma.