Trojafans bar svarta tröjor – portades och anklagas för fascism

Ljungby Artikeln publicerades
I intervjun i Cmore efter fredagens match anklagade Trojas ordförande Per Wass supportergruppen Ultras Ljungby att stå för fascism.
I intervjun i Cmore efter fredagens match anklagade Trojas ordförande Per Wass supportergruppen Ultras Ljungby att stå för fascism.

Supportergruppen Ultras Ljungby släpptes inte in för att se Trojas hemmapremiär i hockeyallsvenska på fredagskvällen. De hade inte rätt klädkod och Trojas ordförande anklagar dem för att stå för fascism.

Det blev stökigt utanför Ljungby arena på fredagskvällen inför Troja/Ljungbys hemmapremiär i hockeyallsvenska mot BIK Karlskoga. En grupp som tillhör supporterfalangen Ultras Ljungby nekades tillträde till arenan med hänvisning till att de hade svarta tröjor med emblem på sig.

Troja/Ljungbys ordförande Per Wass intervjuades av tv-kanalen Cmore efter matchen och kommenterade då händelsen så här:

– Vi har haft en dialog med supporterfalangen som kallar sig Ultras och de uppträder då i svarta tröjor och står för något som vi inte förknippar med vår förening. Vi har haft informationsmöte med dem och sagt att de är jättevälkomna på våra matcher men tyvärr vill de inte lyssna på det.

– De uppträder i emblem och svarta tröjor, säger Per Wass.

Cmore: Får man inte ha det?

– Nej, man får inte ha det.

Cmore: Varför inte då? Finns det något olagligt i det?

– Det är ju liksom fascism och liknande som de står för. De har uppträtt på bortamatcher på ett inte bra sätt, säger Per Wass.

Cmore: Har de gett uttryck för fascism?

–  Jag kan inte alltihopa, men det är en liten falang. Vi vill ju ha supportrar som uppträder i röd-vitt och som hejar på oss på rätt sätt.

Cmore: Man måste väl få klä sig som man vill?

– Det är ju som det är inom fotbollen där det finns folk som har både masker och annat.

Cmore: Men där finns det ju en olaglighet kring det?

– Jag vill inte säga mer kring det. Jag vill bara nämna att vi har tagit en dialog med dem, sen är det olyckligt att de säger att bara en person har hört det som sades då. Men nu blev det så här och det var olyckligt. Det var inte det vi ville ha när vi har premiärmatch.

Cmore: Hur många handlar det om?

– Sex, sju stycken.

Vad kommer att ske i framtiden?

–  Vi måste ju sätta oss ner och ha en dialog med dem, säger Per Wass.