Trojas Åslin avgjorde genrepet

Precis som i säsongens första träningsmatch mot Malmö Redhawks blev det oavgjort, men till skillnad från 4–4-matchen i Ljungby för en dryg månad sedan avgjordes den här matchen på straffslag.
Där klev Trojaforwarden David Åslin fram och avgjorde genrepet för Troja.
Sport • Publicerad 6 september 2012
David Åslin satte två straffar och avgjorde genrepet mot Malmö till Trojas fördel.Arkivfoto
David Åslin satte två straffar och avgjorde genrepet mot Malmö till Trojas fördel.ArkivfotoFoto: 

Matchen mot Malmö Redhawks var förlagd till Färs och Frosta Sparbank Arena i Lund och i den kompakta hallen var det Troja som var mest på hugget.

– Vi hade bestämt oss för att göra ett rejält genrep, kräma ut allt och maxa prestationerna. Jag ville inte vakna upp på morgonen med en massa frågetecken i huvudet och det behöver jag inte göra heller, säger Trojas tränare Patrik Ross.

Efter en ganska jämn första period, där Troja hade ett litet övertag, var det Malmö som inledde piggast i den andra och tog även ledningen med 1–0. Troja ryckte dock upp sig, kvitterade och skapade ett massivt tryck mot Malmökassen, men mer än ett mål blev det framåt.

Målet beskriver Patrik Ross som ett gammalt klassiskt Sovjetmål. Klappklapp, där Viktor Amnér slog en väl avvägd crosspass till Robert Dowd som bara hade att stöta in pucken. Mycket vackert.

Efter en mållös sistaperiod och femminutersförlängning avgjordes matchen på straffar.

Där satte Mikael Ahlén en och David Åslin två för Troja som därmed har skaffat sig ett mentalt överläge på Malmö inför deras möten i allsvenskan.

Med tanke på att Troja vann skottstatistiken med 33–16 borde man också har lyckats vinna matchen under ordinarie speltid.

– Vi måste bli effektivare, få lite mer trafik framför motståndarkassen och lite enklare mål. Men vinst eller inte spelar ingen större roll utan jag tittar på insats och prestation och där är jag nöjd, säger Patrik Ross.

Florian Iberer och Viktor Amnér var bästa backar i Troja och i offensiven går Robert Dowd från klarhet till klarhet. Även David Åslin var extra pigg.

Det här var Trojas sjunde träningsmatch och Patrik Ross kan summera en försäsong med fyra segrar, varav en efter straffar och två förluster, varav en efter straffar.

– Det har varit ömsom vin ömsom vatten, säger Ross.

På onsdag startar hockeyallsvenskan och Troja inleder borta mot IK Oskarshamn.

Är du klar över hur du ska formera laget i premiären?

– Vi har en ganska bred trupp så det är lite dagsformen som avgör, men naturligtvis har vi på det hela taget en ganska klar bild över hur vi ska formera laget, men det är tufft om platserna och bra konkurrens i det här Trojalaget.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.