Trojas fjärde raka förlust

– Jag tror det var allsvenskans två formsvagaste lag som möttes. I alla fall innan matchen och jag är jätteglad över tre poäng. Det behövde vi, säger Örebros tränare Peter Andersson efter 2–4 (0–1, 0–2, 2–1) i Sunnerbohov.
Sport • Publicerad 28 december 2012
Under överseende av Trojamålvakten Christoffer Bengtsberg och Örebros Emil Kåberg kontrollerar domaren nätet i Trojas målbur efter Örebros 2-0-mål.
Under överseende av Trojamålvakten Christoffer Bengtsberg och Örebros Emil Kåberg kontrollerar domaren nätet i Trojas målbur efter Örebros 2-0-mål.Foto: Dennis Wernersson

För Troja innebar det fjärde raka förlusten, men tränaren Patrik Ross vägrar deppa ihop.

– Jag tycker vi satte bra tryck på Örebro i första perioden. Vi stod upp bra i försvarsspelet och skapade en hel del bra lägen. I andra perioden gjorde deras målvakt ett par avgörande räddningar och vi hade två fem mot tre-lägen som vi borde ha utnyttjat. Vi sköt 36 skott och även om inte alla var farliga borde vi i alla fall ha vunnit fler andrapuckar, säger Patrik Ross.

Troja inledde annars matchen bäst och skapade en hel del bra chanser, men Örebros målvakt Henrik Lundberg storspelade.

Örebro var desto mer effektivt framåt, även om det krävdes videogranskning på de två första målen.

? 0–1 i första perioden sedan målskytten Niklas Lihagen misstänkts ha kört över Trojamålvakten Christoffer Bengtsberg innan han tryckte in pucken.

? I början av andra perioden sköt Johan Motin ett klockrent backskott in i mål bredvid en till synes skymd Trojamålvakt och pucken gick igenom nätmaskorna och ut i banan igen medan spelet fortsatte.

Drygt två minuter senare uppmärksammades huvuddomaren Daniel Winge om situationen och sökte åter konferens med videogranskningen.

Målet godkändes korrekt och matchklockan flyttades tillbaka till 3.34.

– Lihagen är stor och tuff och bände in det första målet samtidigt som han körde över vår målvakt. Men det är hans jobb och det andra målet är heller inget att säga om, kommenterar Patrik Ross gästande lags två första mål.

Örebro fick avsluta den andra perioden i powerplay och Marcus Weinstock ökade på till 0–3 och i början av sista perioden ökade Jared Aulin på till 0–4 och där avgjorde matchen definitivt.

Det som Trojasupportrarna bland de 1770 åskådarna kunde glädja sig åt var att Trojas över två timmar långa måltorka på hemmaplan bröts 13.08 in på tredje perioden. Markus Nilsson gjorde sitt första mål för säsongen när han lyfte in en backhand sedan målvakten lämnat en retur på Joakim Nettelbladts skott.

Med tre minuter kvar av matchen putsade Robin Dahlström till förlustsiffran till 2–4 när han satte pucken mellan benen på Henrik Lundberg när Troja spelade i powerplay.

– Det var skönt att vi kunde spräcka nollan i tredje perioden genom Markus Nilsson som ingick vår bästa kedja för kvällen med (Patrik) Kannerling och Ted Nilsson. Sedan var det också skönt att vi fick avsluta med ett mål i powerplay. Vi har haft det djävulskt trögt ett tag och kan inte gräva ner oss, utan vi får slicka såren nu och ladda om till bortamatchen mot Karlskrona på lördag, säger Patrik Ross.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.