Annons

Trojaspelare dömd för grovt rattfylleri

En ishockeyspelare i Troja-Ljungby har dömts för grovt rattfylleri efter att ha stoppats med 1,7 promille alkohol i blodet.
Tingsrätten i Växjö anser att straffet kan stanna vid villkorlig dom med 50 timmar samhällstjänst.
Sport • Publicerad 18 december 2013

"Den brottslighet som NN (ishockeyspelaren) har gjort sig skyldig till är av sådan art att påföljden bör bestämmas till fängelse", skriver tingsrätten.

Men den villkorliga domen motiveras med att domstolen bedömer brottet som en engångsföreteelse. Om fängelse valts hade straffet blivit en månad.

Annons

Händelsen inträffade under natten till den 11 augusti i Ljungby. Det var då som en polispatrull stoppade den påtagligt berusade bilisten som pratade sluddrigt.

Körkortet omhändertogs omedelbart och mannen erkände brottet. Mannen berättade att han under kvällen druckit en hel del vin och det senaste glaset dracks en timme innan han stoppades. Tanken var att ishockeyspelaren skulle fortsätta festkvällen på Restaurang Harrys.

I frivårdens yttrande har den dömde ishockeyspelaren sagt att han är djupt ångerfull och att det inte finns någon risk för upprepning.

"Då han är elitidrottare och sällan är ledig menar han att han knappt har tid att dricka någon alkohol överhuvudtaget, när det sker är det under kontrollerade former", framhålls i yttrandet.

Smålandsposten sökte under onsdagen förgäves ishockeyspelaren för en kommentar till den fällande domen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons