Annons

Tufft för Färjestad – så är smittläget i SHL

Fem lag i SHL har smittspridning av covid-19 i sina lag.
Värst drabbat är Färjestad.
Ishockey • Publicerad 15 mars 2021
Färjestad och Växjö, två av de fem SHL-lag som har smittspridning just nu. Arkivbild.
Färjestad och Växjö, två av de fem SHL-lag som har smittspridning just nu. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

I lördags fick totalt fem av sju SHL-matcher ställas in. De tre sista med kort varsel sedan Växjö, HV71 och Linköping drabbats av smittspridning.

Sedan tidigare var Färjestad och Malmö drabbat.

Annons

I dag gick Färjestad ut med informationen att större delen av laget är smittat.

SHL har redan fått förlänga grundserien vid två tillfällen, men sportchefen Johan Hemlin sade i lördags till C More att den nuvarande tidsplanen med 31 mars som sista speldag i grundserien håller om inte fler lag drabbas.

Så här är läget hos de fem lag som har smittspridning.

Färjestad: Planen är att de friska spelarna återsamlas i träning på onsdag. Laget ska möta Örebro borta på lördag, men om den matchen kan spelas avgörs av smittoläget de närmaste dagarna.

Växjö: Sex personer i A-truppen lämnade positiva tester i lördags. Sportchefen Henrik Evertsson säger till Smålandsposten att träningen är inställd måndag, tisdag "sedan tar vi det dag för dag". Nästa planerade match, lördag: Malmö (b).

HV71: All träningsverksamhet är inställd till och med tisdag. Nästa planerade match, lördag: Brynäs (b).

Linköping: Hårt covid-19-drabbat i höstas. Corren skriver att ett par spelare testade positivt i lördags och att ytterligare två positiva fall nu upptäckts. Nästa planerade match är inte förrän nästa torsdag, 25 mars, mot Djurgården borta.

Malmö: Har inte spelat sedan den 6 mars (mot Färjestad) och har åtta matcher kvar i grundserien. De ska spelas inom loppet av 13 dagar från och med fredag då Malmö tar emot Rögle.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons