Annons

"Tur att jag inte kan läsa svenska tidningar"

Först ett typiskt Liam Reddox-mål.
Sedan ett mer otypiskt.
– Vi spelade moget i dag, säger mannen som gjorde matchens båda mål när Växjö slog HV 71.
Sport • Publicerad 12 september 2014
I numerärt underläge sätter Liam Reddox 1-0 bakom Gustaf Wesslau.
I numerärt underläge sätter Liam Reddox 1-0 bakom Gustaf Wesslau.Foto: Per-Erik Sandebäck

Den rödskäggige kanadensaren var med redan under Växjö Lakers debutsäsong 2011 och börjar tillhöra veteranerna i truppen. Nu ingår han i ett lag som gjort en resa som sakta tagit den mot toppen och den press som följer med att vara ett topplag.

– Tur för mig att jag inte kan läsa svenska tidningar. Men många andra i laget har läst och hört vilka favoriter vi är bland många. Det vi måste göra är att komma till jobbet varje dag och vara redo att arbeta hårt. Gör vi det sköter resultaten sig själva, kommenterade Liam Reddox.

Annons

Vad tyckte du om matchen annars?

– Vi gör en bra match, där jag tycker att det finns mycket struktur, kontroll och energi i truppen. Vi överarbetar lite ibland men på det stora hela visar vi upp både självförtroende och mognad i vårt spel. Det är alltid svårt att inleda en säsong eftersom det är lätt att kanalisera energin på fel ställen. Vi har pratat mycket internt om att ha rätt fokus och att göra alla små detaljer i spelet.

På typiskt Reddoxmanér snodde han pucken mitt under ett numerärt HV-överläge, kom fri med Gustaf Wesslau och skickade in 1–0 mellan benen på honom. Under ett blixtrande anfall i tredje perioden spikade han sedan 2–0 med ett kliniskt avslut nära krysset.

- Jag ligger alltid och sniffar efter lösa puckar när det är powerplay och när jag gjorde 1–0 hade jag tur med en studs. Vid det andra målet svarade (Tuomas) Kiiskinen för en väldigt fin framspelning.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons