Annons

Två danska ishockeyspelare isoleras i Peking

De danska ishockeyspelarna Matthias Asperup och Nick Olesen har testat positivt för coronaviruset vid ankomsten till Peking, uppger Danmarks idrottsförbund i ett pressmeddelande.
Ishockey • Publicerad 2 februari 2022
Matthias Asperup (till vänster) har testat positivt för coronaviruset. Arkivbild.Foto: Oksana Dzadan/AP/TT

”Vi är glada över att vi nu har alla 62 danska idrottare på plats i Peking, men det är förstås en plump i protokollet att två manliga ishockeyspelare har testat positivt vid ankomsten", säger danske OS-chefen Mikkel Sansone Øhrgaard i ett pressmeddelande.

Spelarna är nu isolerade på ett hotell där de testas dagligen och kan återvända till OS-byn först när de testat negativt två gånger.

Annons

Alla danska ishockeyspelare testade negativt två gånger inför avresa enligt OS-reglerna, betonar förbundet.

Nyhetsbyrån AP uppger att ytterligare fyra spelare lämnat positiva provsvar, bland dem förre NHL-spelaren Mikkel Bødker och Malmös Markus Lauridsen, men att det danska laget tror att det handlar om falska positiva test.

Förbundskaptenen Heinz Ehlers tror att de fyra ska kunna vara tillbaka från karantänen senast i morgon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons