Annons

Utvisningarna fällde Växjö Vipers

Växjö Vipers hade ledningen en bit in i sista perioden mot FC Helsingborg. Men 3–4 förvandlades till hemmaseger med 8–5 under tio slutminuter.
Sport • Publicerad 26 december 2013

– Från första tekningen i tredje kände vi att vi hade matchen. Även när Helsingborg gjorde 4–4 var det ingen fara på färde. I det skedet började domarna bli petiga. Vi drabbades av två hårda utvisningar. Bland annat en för felaktigt avstånd och där det handlade om centimetrar eller en decimeter, säger Växjö Vipers tränare Dennis Mårtensson.

Utvisningarna knäckte Växjö Vipers som tappade 4–4 till 6–4. Sedan plockade Vipers ut målvakten Pascal Meier och släppte in ytterligare mål i tom kase.

Annons

– Det var en match med många olika ansikten, som Dennis Mårtensson utrycker sig.

I första perioden var Växjö Vipers inte alls med. Efter mål av Jonathan Olsson och Carl Nilsson lämnade Helsingborg första perioden med 2–0-ledning.

Då hade Vipers haft sju minuter i spelformen powerplay utan att få utdelning.

– Vi gjorde i första perioden inte det vi kan. Vi fullföljde inte till hundra procent. Ska vi slå ett lag som Helsingborg måste vi göra mål på våra powerplay.

I sammanhanget ska nämnas att hemmamålvakten Joakim Karlsson var riktigt bra.

Efter Jonathan Olssons 3–0 vaknade Vipers. Inom loppet av dryga tio minuter i andra perioden reducerade Johan Roos och Valdemar Ahlroth.

1.35 in i tredje kvitterade Oliver Uhrberg i boxplay på ett suveränt assist från Pascal Meier. 6.55 kunde André Andersson, som gjorde comeback efter sin långa skadeperiod, ge Vipers ledningen, 3–4.

– I andra perioden var vi som ett nytt lag. Vi satte försvarspelet och vi hittade spelvändningarna. Allt såg ju så lovande ut även in i tredje perioden, menar Viperstränaren.

Efter 9.45 gjorde Anders Lindberg 4–4 och nu kom de ödesdigra Växjöutvisningarna. Daniel Johnsson gjorde båda målen när Helsingborg ryckte till 6–4 och Linus Nordberg ökade på med ännu ett mål.

Nu var matchen avgjord, även om André Andersson och Carl Nilsson avslutade med varsitt mål.

Pascal Meier i Växjö Vipers mål svarade för en bra match och av utespelarna var Johan Roos sitt lags bäste. Plus även till André Andersson och Valdemar Ahlroth för deras fina samarbete.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons