V75 i sista stund med Thomas Uhrberg

Fräcka singelstrecken Pinepower Rose (avd 2) och Olivia Lavec (avd 5) kryddat med rysaren Peace Photo (avd 4) är Thomas Uhrbergs hetaste drag inför V75 på Halmstad.*
– Jag känner att jag är rätt ute den här gången, säger Thomas.
Sport • Publicerad 10 juli 2010

Mycket talar för att det kan bli en favoritparad på lördag, men Thomas tror faktiskt att det kan bli favoritfall i flera lopp. Och, de tunga stjärnorna som absolut är i fara är Skully Gully (avd 1) och Commander Crowe (avd 3).

– Jag varnade för att Skully Gully inte skulle hålla som tung favorit i årsdebuten och fick rätt. Nu möter hon hästar som svarat för starka prestationer de senaste månaderna och ändå blir Skully Gully en så stor streckfavorit. Och, vad säger egentligen Commander Crowes 1.10 i ett varv i det tama ”Guld”-loppet på Kalmar, säger Thomas.

Han har Swept to Victory som tipsetta i Stoeliten. Och i Gulddivisionen räknar han med att Garland Kronos spetsar och då får ”C.C.” vara på topp för att vinna. Just det här med Swept to Victory som vinnare ökar i värde om man tänker på att Thomas körde henne senast till en andraplats på Åby bakom en för dagen överlägsen Mathilde Tröjborg.

– Ja, hon avslutade riktigt bra och har kapacitet att speeda ner Skully Gully. Och i ”Guld” hade jag tänkt strecka en tredje häst men fann ingen riktigt vass, säger Thomas.

Vad säger han då om Peace Photo, en hemmahäst som ställs mot snackhästar som Mils You Love, Havbergs Gidde och Bill Balance?

– Ett totalt bortglömt femårigt sto som nog hade vunnit senast utan galopp. Hon kan ge kring 25 gånger i odds vid seger och på strecken är hon på sin höjd en femprocentare, säger Thomas.

Thomas tankar i lopp för lopp

Avd 1: Skulle Gully (75-procentare igår) och Nursery Rhyme (15) är snabba ut och jag skulle inte bli förvånad om Åke Svanstedt laddar för spets med sitt segerrika sto. Båda kan bränna mycket kraft på den spetsstriden, vilket i så fall gynnar Swept to Victory (37) och Calamara Donna (9). Kanske är det dumt att stå över Bring Me Luck U.S (12) ?

Avd 2: Pinepower Rose (67) kommer säkert att köras offensivt av Torbjörn Jansson, en kusk som högpresterat den senaste tiden.

Avd 3: Commander Crowe (82) ska försöka slå en hårt dragande Garland Kronos (28) och det är en tuff uppgift. Ja, den kan vara övermäktig med tanke på vilken kapacitet och form Lutfi Kolgjinis häst visade senast när jag vann ”Guld”-finalen med Dust All Over på Kalmar.

Avd 4: Havbergs Gidde (43) gynnas av att det är startbil och vi utgår från att det blir en felfri avgång. Nu blir det svårt att ta ledningen med tanke på att Mils You Love (60) kan öppna snabbt. Jag streckar fem hästar och känner mig helt säker på att vinnaren finns i den kvintetten.

Avd 5: Olivia Lavec (75) är ett starkt tillskott i Petri Puros stall. Hon övertygade vid spetsegern i debuten och jag är inne på att Peter Ingves kör till ledningen och sedan blir kvar i den positionen. De som vill gardera ska tänka på att Rania (30) var riktigt duktig senast.

Avd 6: Vincent du Ling (61) rapporteras vara i högform och insatsen senast var ju något utöver det vanliga. Men, jag tycker att det är ett vidöppet lopp och ser presumtiva vinnare mest överallt. Alla utom tre hästar streckas.

Avd 7: Chimall T.T (52) får mitt tips trots att han bara gjort en start över kort distans. Conrads Garland (52) har ridtränats precis som Torval Palema och om Åke Svanstedt tar ledningen med sin startsnabba sjuåring kan loppet i princip vara över. Caddie Komet (53) och M.T. Cherokee (14) rankas också högt men ser vi till utdelningen får gärna Dresscode (9) avgöra med sin vassa speed och vinna till ett högt odds.

Thomas Uhrbergs system

Avd 1: 1 Skulle Gully, 5 Swept to Victory, 6 Nursery Rhyme, 9 Calamara Donna. Res: 8-4.

Avd 2: 7 Pinepower Rose. Res: 6-1.

Avd 3: 2 Garland Kronos, 6 Commander Crowe. Res: 5-3.

Avd 4: 3 Havbergs Gidde, 5 Mils You Love, 6 Peace Photo, 7 Bill Balance, 10 Smell the Victory. Res: 1-9.

Avd 5: 3 Olivia Lavec. Res: 11-5.

Avd 6: 2 Delvin Gold, 3 Yoggi Hornline, 5 Nostro Value, 6 Vincent du Ling, 7 Lexington Ås, 8 Hobbe Skift, 9 Propeller, 10 Örbäckens Molle, 12 Eliott Hall. Res: 1-4.

Avd 7: 1 Caddie Comet, 3 Conrads Garland, 5 Dresscode, 7 Chimall T.T., 9 M.T. Cherokee. Res: 2-10.

Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nummer 6 Vincent du Ling i avdelning sex blir det systemet på 200 rader och det kostar 100 kronor.

Experternas singelstreck

Experter i 14 medieföretag har tippat följande vinnare (inom parentes antalet singelstreck).

Avd 1: Skully Gully 13 (12), Calmara Donna 1, Swept to Victory 1.

Avd 2: Pinepower Rose 14 (5).

Avd 3: Commander Crowe 14 (4).

Avd 4: Mils Love You 9 (3), Havbergs Gidde 5.

Avd 5: Olivia Lave 12 (5), Rania 2.

Avd 6: Vincent du Ling 9, Delvin Gold 2, Hobbe Skift 1, Yoggi Hornline 1, Nostro Value 1.

Avd 7: Chimall T.T. 6, Conrads Garland 5, Caddie Comet 2.

Hästar i spetsstriden

Avd 1: Skulle Gully.

Avd 2: Voodoo Hornline, Pinepower Rose.

Avd 3: Garland Kronos.

Avd 4: Mils Love You.

Avd 5: Olivia Lavec.

Avd 6: Delvin Gold, Vincent du Ling, Lexington Ås.

Avd 7: Conrads Garland, Roberto, Dresscode.

Strukna hästar

Avd 1: 12 Flea Southwind

Avd 2: 2 Cantab Hall D.E.

Pelle Sundberg

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.